Ungaria vine în sprijinul României după tragedia de la spitalul din Constanţa. Mesajul transmis de ministrul de Externe, Peter Szijjarto

Nicu Stan 03.10.2021, 11:30
Ungaria vine în sprijinul României după tragedia de la spitalul din Constanţa. Mesajul transmis de ministrul de Externe, Peter Szijjarto

Ungaria sare în ajutorul României după tragedia de la spitalul din Constanţa, unde au decedat 7 oameni. Mesajul transmis de ministrul de Externe, Peter Szijjarto. Acesta i-a trimis omologului său, Bogdan Aurescu, o scrisoare în care transmite condoleanțe familiilor victimelor și își oferă ajutorul pentru țara noastră.

Ungaria se oferă să preia spre îngrijire pacienți de covid din România. Scrisoare oficială trimisă de ministrul de Externe, Peter Szijjarto

Ungaria își oferă ajutorul României după tragedia de la Cosntanța, unde 7 pacinți care se aflau pe secția ATI a spitalului de Boli Infecțioase Constanța au decedat după ce aceasta a luat foc.

Într-o postare pe pagina de socializare, Peter Szijjarto scrie că “un necaz nu vine niciodată singur” şi că, într-o perioadă în care un număr tot mai mare de oameni au nevoie de îngrijiri spitaliceşti în România din cauza pandemiei de coronavirus, spitalul din Constanţa a fost afectat grav de un incendiu violent vineri.

Incendiul de la ATI Constanta a luat 7 vieti
Incendiul de la ATI Constanta a luat 7 vieti

Ministrul de Externe ungar i-a scris ministrului de Externe din România

De asemenea, șeful ministerului de Externe din Ungaria a mai spus că i-a trimis o scrisoare omologului său român, Bogdan Aurescu, în care a prezentat condoleanţe şi oferă ajutorul Ungariei.

Astfel, Ungaria, conform celor spuse deministrul de Externe ungar, este gata oricând să preia pacienți pe care să îi trateze de coronavirus.

România se poate baza pe Ungaria

“Sistemul de sănătate ungar are capacitatea, iar dacă aveţi nevoie de ajutor în tratarea pacienţilor, vă puteţi baza pe noi”, a scris Szijjarto.

Șapte oameni au murit vineri într-un incediu care a izbucnit vineri la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Anchete în cazul incendiului de la Constanța

Două anchete au fost deschise după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar autoritățile încearcă să afle cauza izbuncnirii incendiului și cine se face vinovat de această tragedie.

”Tot am văzut în flăcări și camerele unde era mama mea, ce să mai zic, eram șocat. Dezastru, nu am cuvinte să spun”, a declarat un martor la tragedie.

Rudele, chemate să identifice cadavrele

Rudele îndurerate au fost chemate la morga din Constanța să identifice pacienții care și-au pierdut viața în incendiu.

”Mi-am pierdut mama, ce poate să fie mai rău? Te duci la spital ca să te faci bine, nu ca să mori arsă”, a spus o altă rudă a unei femei decedate în incendiul de la ATI.

Doar două victime au murit din cauza arsurilor

”Se pare că cele 7 victime, femei, au decedat ca urmare a intoxicației cu fum din cauza incendiului, iar în cazul a două dintre victime, de arsurile provocate de temperatura ridicată din saloane”, a declarat Sadâc Zafer, procuror de caz.

Urmăriți Impact.ro și pe