Ungaria iese din UE? Anunţul care a uimit întreaga lume. „Este singura modalitate

Badea Violeta 13.02.2022, 10:14
Ungaria iese din UE? Anunţul care a uimit întreaga lume. „Este singura modalitate

La data de 1 mai 2004 a avut loc cea mai mare extindere a Uniunii Europene. La acea vreme, Ungaria, alături de Polonia, Cehia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Slovenia, Cipru și Malta, spunea „da” Europei. Acum, la aproape 18 ani de la aderare, Ungaria ar putea ieși din UE. Iată anunțul care a uimit întreaga lume!

Viktor Orban ia în calcul posibilitatea ca Ungaria să iasă din UE

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut ieri, 12 februarie, o declarație surprinzătoare. Acesta a dat de înțeles că sunt șanse ca țara sa să părăseasca Uniunea Europeană. Precizăm că este pentru prima dată când se vorbește despre o astfel de posibilitate, notează DPA, citată de Agerpres.

Declarația a fost făcută în cadrul congresului de evaluare a partidului de guvernământ. Politicianul nationalist de dreapta a declarat în fața susținătorilor din Budapesta că Uniunea Europeana duce „un război sfânt, un jihad” sub sloganul statului de drept.

„Pentru ei, statul de drept este un mijloc prin care vor să ne frământe pentru a ne transforma în ceva care să semene cu ei. Dar Ungaria nu ar vrea să devină ca Europa de Vest.

Așa cum nu ne așteptăm ca Occidentul să adopte politicile noastre în materie de azil sau de familie. Nu există altă soluție, ci doar toleranță. Aceasta este singura cale prin care putem găsi o cale comună.”, a declarat Viktor Orban.

Acesta cere toleranță din partea UE față de Ungaria, altfel amenunță că nu se va mai continua pe o cale comună. Precizăm că atât vecinii noștri, cât și polonezii așteaptă decizia CEJ, ca urmare a depunerii unei plângeri împotriva UE. Plângerea are legătură cu mecanismul privind statul de drept, care a fost adoptat în decembrie 2020.

Viktor Orban
Viktor Orban

Ungaria dă startul campaniei pentru alegerile parlamentare

Alegerile parlamentare din Ungaria se apropie cu pași repezi. Acestea sunt programate pe data de 3 aprilie, așa că de ieri, 12 februarie, s-a dat startul campaniei oficiale electorale.

Astfel, formațiunile politice maghiare vor avea obligația de a aduna pentru candidații lor din circumscripții minimum 500 de semnături de susținere.

Începând de sâmbătă, formularele pentru înscrierea candidaturilor pot fi ridicate de partide și trebuie depuse la comisia electorală de circumscripție cel târziu până pe data de 25 februarie.

Ulterior, Comisia trebuie să verifice listele de semnături și să decidă dacă candidații sunt eligibili sau nu. Nu mai puțin de 7,9 milioane de maghiari cu domiciliul în Ungaria au drept de vot, la alegerile din 3 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...