Unde va juca Ianis Hagi după ce va pleca de la Rangers. Presa britanică a spus tot

Marian Cărăvan 15.07.2020, 17:18

Ianis Hagi i-a cucerit pe fanii scoțieni și i-a convins pe oficialii lui Rangers că aducerea sa pe Ibrox Park este o investiție bună. Rangers este doar o bornă a călătoriei internaționalului român pe drumul spre performanță.

Destinația lui Ianis Hagi după ce va pleca de la Rangers. E o echipă de top

Cariera lui Ianis Hagi e marcată de momente reușite în 2020, an în care a „explodat” la Rangers, unde a ajuns sub formă de împrumut de la Genk. Era o chestiune de timp până când scoțienii să activeze clauza de transfer definitiv al internaționalului român de 22 de ani. Și asta s-a întâmplat în cele din urmă, iar Ianis Hagi este acum bucuros că și-a văzut visul împlnit, acela de a continua să joace la gruparea de pe Ibrox Park. A făcut-o bine până în pandemie, în cele 12 meciuri în care a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive, și e hotărât să o facă și de acum înainte. Rangers este rampa lui de lansare spre un campionat puternic, scrie presa britanică.

În afirmațiile făcute, jurnaliștii s-au bazat pe declarațiile selecționerului Mirel Rădoi, care e convins că Ianis va ajunge la o echipă de top din afara Scoției.

„La calitățile pe care le are, Ianis s-ar fi descurcat mai bine la o echipă din Spania. Stilul de joc din La Liga i s-ar fi potrivit mai bine decât cel de la Rangers. Dar talentul său îl va ajuta să ajungă în Premier League peste 2-3 ani. Nu m-ar surprinde deloc să joace pentru un club mare.

Deja este un fotbalist care confirmă și sunt sigur că va fi un mare succes la Rangers”, a declarat Mirel Rădoi.

Toate drumurile duc în Premier League

Ianis Hagi este mulțumit cu mutarea pe care a făcut-o, acum că s-a transferat la Rangers nu mai este nevoit să se mai întoarcă la Genk. Potrivit informațiilor din presa britanică, dacă Hagi va continua să impresioneze, cariera lui poate duce spre un transfer în Anglia, acolo unde poate juca la o echipă de Premier League. De-a lungul timpului, Rangers și Celtic au trimis mulți jucători în Premier League, șansă pe care o are și Ianis Hagi acum.

„Niciun club scoţian n-a luat până acum zece titluri la rând şi Rangers va încerca din răsputeri ca nu cumva Celtic să reuşească aşa ceva! Ianis Hagi e unul dintre oamenii de bază, pe care va miza Rangers, în tentativa de a opri supremaţia rivalei. Preţul plătit pentru el e unul foarte mare pentru club, dar arată cât îşi doreşte Rangers să întrerupă seria celor de la Celtic.

Dacă Hagi va impresiona, următoarea etapă din cariera lui poate însemna un transfer în Anglia, la o echipă de Premier League. E un traseu pe care l-au avut mulţi străini, care au ajuns, mai întâi, în Scoţia, pentru ca apoi, după prestaţii bune aici, să facă pasul spre Anglia. Ianis a arătat deja calitate, are o viziune bună a jocului, ştie să-şi folosească ambele picioare, iar dacă va marca mai des în noul sezon, cu siguranţă, fanii îl vor iubi şi mai mult”, a spus jurnalistul Gareth Law, potrivit The Scottish Sun.