Unde va fi depus, de fapt, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Victor Socaciu. Decizia neaşteptată luată de autorităţi

Stan Filon 28.12.2021, 14:03
Unde va fi depus, de fapt, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Victor Socaciu. Decizia neaşteptată luată de autorităţi

Familia lui Victor Socaciu a decis ca artistul să meargă pentru ultima dată la Parlamentul României, acolo unde a lucrat timp de patru ani. Astfel, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu va fi depus miercuri, 29 decembrie, între orele 12.00-14.00, la Camera Deputaţilor, în foaierul din faţa intrării C1.

Trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu a fost depus la Camera Deputaților

Așadar, trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu a fost depus la Camera Deputaților. Accesul pietonal şi auto se va efectua pe la intrarea din colţul clădirii, aflată la intersecţia Bulevardului Naţiunile Unite cu Bulevardul Libertăţii (intrarea C1). În vederea accesului şi participării, pe întreaga durată a evenimentului se vor respecta măsurile sanitare în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Victor Socaciu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2008 – 2012. A ocupat funcţiile de vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă şi de membru în Comisiile permanente comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO şi cea a Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

Trupul neinsufletit al lui Victor Socaciu a fost depus la Camera Deputatilor
Trupul neinsufletit al lui Victor Socaciu a fost depus la Camera Deputatilor

Acuzații de malpraxis

Victor Socaciu a murit luni la vârsta de 68 de ani. Artistul avea mai multe probleme de sănătate. În trecut suferise un transplant de rinichi, avea diabet, iar în aprilie 2021 fusese diagnosticat cu COVID-19. Artistul era internat de o lună de zile, iar medicii spun că au făcut tot posibilul pentru a-l ține în viață pe artist.

Cu toate acestea, au apărut și acuzații de malpraxis. Cel care aduce aceste acuzații este Dan Puric, o voce cu greutate a teatrului românesc. Actorul spune că prietenul său drag ar fi murit din cauza unui tratament ”nefiresc”, fiind vorba despre un malpraxis, în opinia sa.

„Era singurul artist care în spectacolele de folk găsea un timp ca să-i amintească pe cei care nu mai sunt – toţi artiştii, actorii, cântăreţii. Mă gândesc, cine va mai face gestul ăsta acum? E bine să se ştie. E bine să afle poporul român. L-am pierdut datorită faptului că a făcut un tratament nefiresc (…) A făcut nişte analize cu substanţe de contrast în contextul în care nu avea voie să facă substanţă de contrast. A fost un malpraxis! Am pierdut un mare artist din neglijenţă, din ignoranţa autorităţilor statului (…) Trebuie să se ştie! Trebuie să fie o lecţie cum a murit Victor Socaciu”, a mai spus Dan Puric.

Victor Socaciu a fost cântăreţ, dar şi compozitor de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, parlamentar de Mureş din partea PSD, dar a avut și o carieră de diplomat. Victor Socaciu a fost numit de Guvern consul general al României la Montreal, în Canada, în anul 2014, funcţie la care a renunţat însă în anul 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...