Unde se plătesc amenzile de circulație online și offline

Daria Petrescu 09.10.2020, 09:11
Unde se plătesc amenzile de circulație online și offline

Zi de zi, polițiștii de la Rutieră dau sute de amenzi șoferilor care încalcă legea de circulație. De cele mai multe ori, acestea se plătesc pe loc sau un termen de 15 zile. În urmă cu doi ani, legea a fost modificată, iar aceștia pot plăti amenzile și online. Astfel, cei care încalcă regulile de circulație sunt scutiți de cozile interminabile de la ghișeu. Pot plăti amenda online. Iată unde se plătesc amenzile.

Unde se plătesc amenzile de circulație

În urma modificărilor legii a fost prelungit termenul grație de la 48 de ore la 15 zile pentru a plăti amenda. De asemenea, s-au schimbat locurile unde se pot achita contravențiile rutiere. Legea 203 a fost modificată în 2018. Una dintre modalitățile de plată este la caseria unei trezorerii sau la casieriile administrațiilor locale.

Amenzile se pot plăti online sau numerar

„Achitarea în numerar a amenzilor contravenționale se poate face la orice unitate a Trezoreriei Statului, la casieriile unităților / subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau la alte entități care se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei legi, indiferent de domiciliul persoanei fizice”, conform legii.

Această platformă va putea fi folosită pentru plata de taxe și impozite. De asemenea, poate fi folosită pentru toate celelalte obligații de plată către bugetul general consolidat.

Sancțiunile aplicate se plătesc în două conturi, unul pentru cei care au domiciliu în România și unul pentru cei din afara țării.

„Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România” (contul 50.09.01);

„Contul unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România” (contul 50.09.02).

Una dintre modalitățile de plată este la caseria unei trezorerii sau la casieriile administrațiilor locale. Amenzile se pot plăti și la oficiul postal.

Amenzile de circulație se pot achita și pe platforma online ghiseul.ro sau pe site-ul primăriei care poate fi accesat aici.

Această variantă de plată a amenzilor online este la îndemâna oricui

Reprezentanții Ghișeul.ro precizează că: „pentru acest tip de plăți a fost necesară crearea unui nou flux, în colaborare cu Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF), deoarece sumele provenite din amenzile aplicate pentru acest tip de contravenții devin venit integral la bugetul de stat”, este precizat pe site-ul ghișeul.ro.

„Prin reglementarea posibilității persoanele juridice de achitare a obligațiilor de plată către bugetul general consolidat prin intermediul ghișeului virtual de plăți, se oferă și reprezentanțiilor mediului de afaceri aceleași avantaje pe care SNEP le oferă cetățenilor.

Toate aceste categorii de beneficiari vor putea achita orice obligație de plată către o autoritate/instituție publică (taxe, impozite, tarife, amenzi și alte asemenea) atâta timp cât respectiva entitate este înrolată în SNEP.”
Guvernul, conform Profit.ro.

Această variantă de plată a amenzilor online este la îndemâna oricui. Șoferii sunt scutiți de drumuri și aglomerație. Mai mult, toate instituţiile publice care desfășoară activități de încasare a obligațiilor de plată către bugetul general, trebuie să ofere această posibilitate de plată.

Ei vor trebui să se înroleze în SNEP. Guvernul îndeamnă firmele să utilizeze această platformă. În cazul în care optează pentru plata respectivelor obligații prin card bancar este necesar să îşi selecteze furnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice.

Urmăriți Impact.ro și pe