Unde se află, de fapt, mormântul Sfântului Nicolae. Descoperirea neașteptată a arheologilor, în apropiere de România

Badea Violeta 19.10.2022, 19:50
Unde se află, de fapt, mormântul Sfântului Nicolae. Descoperirea neașteptată a arheologilor, în apropiere de România

Sfântul Nicolae este celebrat de creștinii din întreaga lume în fiecare an pe data de 6 decembrie. El a trăit între anii 270 – 343 și este recunoscut pentru bunătatea sa și pentru sprijinul pe care îl acorda oamenilor nevoiași. Potrivit scrierilor istorice, ocrotitorul copiilor, așa cum i se mai spune Sfântului Nicolae, fost înmormântat în biserica din Demre, unde a fost lăsat până în secolul XI. Însă, arheologii au făcut acum o descoperire uluitoare. Iată unde își doarme somnul de veci Sfântul Nicolae!

Descoperire importantă a arheologilor. Mormântul Sfântului Nicolae se află în apropiere de țara noastră

Sfântul Nicolae s-a născut în anul, în satul Patara și a încetat din viață în anul 343, după Hristos. El a făcut parte dintr-o familie înstărită și a fost recunoscut pentru dărnicia sa.

Conform cercetătorilor, la momentul morții sale în anul 343, Sfântul Nicolae a fost înmormântat în biserica din Demre, unde a fost lăsat până în secolul XI.

Ulterior, rămășițele sale ar fi fost furate de negustori și aduse în orașul italian Bari. Însă, arheologii turci nu cred această variantă. Ei sunt de părere că osemintele furate aparțin, de fapt, unui preot anonim.

De curând, aceștia ar fi descoperit un lucru nebănuit. Iată unde s-ar află, de fapt, mormântul Sfântului Nicolae. Locul de veci ar fi fost găsit într-o biserică veche din Turcia.

Citește și Cum sărbătorea Ceaușescu de Sfântul Nicolae. Ce cadouri îi lua Mădălin Voicu băiatului dictatorului, Nicu. EXCLUSIV!

Unde se afla ramasitele Sfantului Nicolae
Unde se afla ramasitele Sfantului Nicolae

„Am ajuns la rămășițele primei biserici”

În Evul Mediu, biserica în care se află adevăratele rămășite ale Sfântului Nicolae ar fi fost acoperită de apele Mării Mediterane. Deasupra ei ar fi fost ridicat un alt lăcaș de cult, pentru a proteja osemintele ocrotitorului copiilor, însă arheologii au găsit acum mozaicul și podelele de piatră ale vechii biserici.

În anul 2017, o echipă de specialiști ar fi găsit pentru prima dată lăcașul de cult. Tot atunci, arheologii ar fi precizat că au descoperit mormântul Sfântului Nicolae.

„Am ajuns la rămășițele primei biserici și a podelei pe care Sfântul Nicolae a pășit”, a declarat un expert în conservarea patrimoniului cultural.

„A fost dezgropată faianța podelei primei biserici, pe care a pășit Sfântul Nicolae”, a mai adăugat acesta.

Citește și De unde vine obiceiul de a face cadouri de Sfântul Nicolae. Ce sărbătorim, de fapt, în această zi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...