Unde poți mânca ieftin și bine în Milano? Restaurante unde poți consuma cele mai bune mâncăruri

Emanuela Pană 01.04.2024, 15:26
Unde poți mânca ieftin și bine în Milano? Restaurante unde poți consuma cele mai bune mâncăruri

Milano, inima modei și a designului, este un oraș vibrant care oferă o varietate largă de opțiuni culinare, de la restaurante de lux până la bistrouri modeste și primitoare. În ciuda reputației sale de oraș scump, Milano ascunde multe locuri unde te poți răsfăța cu mâncăruri ieftine. Iată unde poți mânca ieftin și bine în Milano.

Unde poți mânca ieftin și bine în Milano?

Nu cu mult timp în urmă, Milano era considerat cel mai puțin interesant oraș culinar din Italia: gazdă pentru o catedrală impresionantă și pentru fashioniste elegante, dar cu puține lucruri de oferit în materie de mâncare creativă sau autentică.

Totuși, odată cu deschiderea unor restaurante precum Trattoria Trippa (în 2015, care acum este favoritul celor care iau masa în Milano și una dintre cele mai căutate rezervări din țară) și prin găzduirea World Food Expo în același an, percepțiile despre Milano au început să se schimbe.

Haideți să descoperim împreună unde poți mânca ieftin și bine în Milano în 2024:

Pavè

Deschis de trei prieteni în 2012, Pavè este un exemplu de ascensiune relativ recentă a cafenelelor și restaurantelor din Milano care pun calitatea ingredientelor mai presus de toate și care au fost lansate de tineri antreprenori.

Cafeneaua se află la o scurtă plimbare de faimoasa gară centrală și, cu o cafea și produse de patiserie excelente, este locul ideal pentru un mic dejun tipic milanez: cu o brioșă cu gem de caise și un cappuccino.

Pescetto

Până de curând, cele mai bune fructe de mare din Milano erau adesea disponibile doar la prețuri ridicate, în localuri de lux. Acum pot fi găsite și la Pescetto, un local fără pretenții, aflat la cinci minute de mers pe jos de Porta Garibaldi.

Opțiunile abundente fac din tejgheaua de pește un adevărat spectacol. Sarcina ta este să alegi ce dorești și cum vrei să fie gătit. Poți opta pentru creveți scampi sotați cu usturoi și pepperoncini picanți (7,90 euro/100g), caracatiță la grătar alla piastra (3,40 euro/100g) și popularele tartares de pește (de la 4,50 euro/100g). Paharele de vin rece și garniturile de cartofi prăjiți de casă sau verdețuri amestecate costă 2,50 euro și sunt o modalitate excelentă de a-ți completa masa.

Citește și: Orașele din Europa unde poți merge mai ieftin decât pe litoralul românesc. Cât te costă să pleci la Milano, Paris sau Bruxelles

Unde poți mânca ieftin și bine în Milano? Pizza AM

Poate că nu este Napoli, dar Milano oferă totuși o mulțime de opțiuni pentru pizza la foc de lemne. Una dintre cele mai bune – și mai prietenoase cu bugetul – pizzerii este Pizza AM. Cozile sunt garantate, dar, din fericire, porțiile gratuite de vin, bere și panini calde, servite la ușă de inegalabilul Mauro, fac ca așteptarea să fie parte din experiență.

Odată intrat, atmosfera și decorul sunt pline de viață și poți urmări italienii întinzând aluatul în bucătăria deschisă. Nu ai cum să dai greș cu niciuna dintre pizzele lor, dar Napolitana cu capere și anșoa sau Marinara cu parmezan și usturoi sunt deosebit de bune, potrivit The Guardian.

Fratelli Torcinelli

La două străzi distanță de Pizza AM se află Fratelli Torcinelli. Mâncarea de la acest local cu 18 locuri, deschis pentru prânz și cină, se bazează pe bucătăria din sudul Italiei, cu o influență deosebită din Portugalia, și oferă clienților posibilitatea de a alege între un panino sau o farfurie încărcată cu carne și legume tradiționale (de la 7 euro).

Unde poti manca ieftin si bine in Milano
Locuri unde poti manca ieftin si bine in Milano

Specialitățile zilnice care se schimbă, cum ar fi fileuri de mușchiuleț fraged cu verdețuri culese din natură și lămâie, sunt întotdeauna o plăcere.

Il Brutto Anatroccolo

Nici o vizită într-un oraș italian nu este completă fără o masă la o trattoria clasică (un stabiliment de alimentație publică în stil italian), iar Il Brutto Anatroccolo (Rățușca cea urâtă) este probabil cea mai bună experiență culinară de modă veche din Milano. Meniul, scris de mână și ridicol de ieftin, se schimbă în fiecare zi.

Interpretări atemporale de ossobuco alla Milanese (găluște de vițel) cu risotto cu șofran (9 euro), cotlet de vițel (7 euro) și tiramisu (3 euro), fac din acesta locul ideal pentru a degusta bucătăria regională din Lombardia.

Vezi și: Ce taxă trebuie să plătești dacă te așezi la masă în restaurantele din Italia. Trebuie să o achiți, chiar dacă nu consumi nimic

Unde poți mânca ieftin și bine în Milano? Ravioleria Sarpi

Pe partea cealaltă a străzii de la Cantine Isola se află o experiență diferită, dar nu mai puțin milaneză. Ravioli se referă la orice tip de gălușcă sau aluat umplut, iar Ravioleria Sarpi, cu cele două vitrine ale sale, servește găluște chinezești excelente.

Deschisă în 2015, Ravioleria este creația lui Agie Zhou, un absolvent de economie al Universității Bocconi din Milano, care s-a asociat cu măcelarul italian de alături pentru a obține carne de la ferme biodinamice din regiunea Langhe din Piemont. Parteneriatul dintre raviolerie, măcelărie și bar face din acest colț un loc special din Milano.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...