Unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Cum află autoritățile dacă încalci legea

Stefan Daniel 14.08.2019, 14:00
Unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Cum află autoritățile dacă încalci legea

Află din timp unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Deocamdată, legea este pusă în dezbatere publică, dar indiferent de părerea cetățenilor, legea oricum va intra în vigoare, pentru că așa e în Vest. În rândurile următoare îți spun și care sunt zonele din București unde mașinile sub Euro 3, inclusiv, nu vor mai avea voie să circule.

În ce zone din București n-o să ai voie cu mașinile sub Euro 3

Unde plătești vinieta pentru București și în ce zone n-ai voie cu mașinile sub Euro 3. Cum află autoritățile dacă încalci legea
Mașinile cu standarde sub Euro 3 nu vor mai avea voie în centrul Capitalei

De la 1 ianuarie 2020, mașinile care au standarde de poluare sub Euro 3, inclusiv, nu vor mai avea voie să circule prin centrul Capitalei, indiferent dacă sunt sau nu înmatriculate în București sau Ilfov. Ca să nu fie o legea chiar atât de nemiloasă, este introdus și un interval orar, în care n-o să ai voie cu mașina ta veche și poluantă.

„Cercul vinietei C este limitat prin Planul de Calitate a aerului începând din Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti şi P-ţa Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

În acest interval, zilnic, în intervalul 7:00 – 22:00 va fi interzis accesul fără achiziţionarea acestei viniete de către cei care au intenţia să tranziteze oraşul şi nu sunt înmatriculaţi în Bucureşti, cât şi de cei care sunt în Municipiul Bucureşti şi Ifov”, a anunţat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB.

Unde plătești vinieta pentru București și cum află autoritățile dacă respecți sau nu legea

Vinieta va putea fi plătită la benzinării, la fel ca rovinieta, dar va putea fi plătită și prin SMS. De asemenea, la fel ca în cazul rovinietei, și vinieta pentru Capitală va fi monitorizată prin intermediul unor camere video speciale.

„Vinietea va fi electronică şi se va achiziţiona prin intermediul unei aplicaţii, prin sms şi de la fiecare benzinărie. Acest sistem de monitorizare în ambele zone va cuprinde peste 194 de camere. Zona Centrală va avea 58 de camere în 28 de intersecţii, iar zona B va avea 49 de intersecţii cu 136 de camere”, a prezentat, miercuri, Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul PMB.

Aceste camere vor fi montate la fiecare intrare în Municipiul București și vor fi conectate la un sistem electronic care va monitoriza în permanență traficul rutier. Asta înseamnă că vor fi identificate numerele de înmatriculare ale automobilelor și datele vor fi trimise direct la Poliția Locală într-un sistem centralizat.

Vezi și aici mai multe detalii despre legea pe care o urăsc toți românii

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe