Unde ar putea avea loc viitoarea discuție de pace între Ucraina și Rusia. Zelenski: „Este un loc bun” Video

Cătălina Burghelea 21.03.2022, 07:20
Unde ar putea avea loc viitoarea discuție de pace între Ucraina și Rusia. Zelenski: „Este un loc bun” Video

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut, duminică, 20 martie, noi declarații despre războiul Rusia-Ucraina, ce durează de patru săptămâni în țara sa. Liderul de la Kiev a făcut referire la cel de-Al Treilea Război Mondial, dacă negocierile de pace între cele două delegații eșuează. Vorbind la CNN, Zelenski a spus că este gata să trateze direct cu președintele rus Vladimir Putin, adăugând că negocierile sunt singura modalitate de a pune capăt luptei.

În ce țară ar putea avea loc viitoarea discuție de pace Rusia-Ucraina

În aceeași zi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit în ce țară ar putea avea loc următoarea rundă de discuții între Rusia și Ucraina, pentru încetarea războiului. Potrivit acestuia, Israelul depune eforturi ca să medieze negocierile, motiv pentru care ar putea fi un loc bun pentru viitoarea întâlnire de pace la nivel înalt.

Volodimir Zelenski a făcut anunțul

Zelenski a precizat, duminică, 20 martie, că Israelul face eforturi considerabile pentru a organiza discuţii de pace la nivel înalt între Ucraina şi Rusia, sugerând că acestea ar putea avea loc la Ierusalim.

După ce s-a adresat parlamentului israelian, liderul de la Kiev a mărturisit că prim-ministrul Naftali Bennett încearcă să acţioneze ca intermediar între Kiev şi Moscova.

„Desigur, Israelul are interesele sale, strategia sa de a-şi proteja cetăţenii. Înţelegem totul”, a punctat președintele ucrainean în timp ce stătea la biroul său.

„Prim-ministrul Israelului, domnul Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a purta discuții”, a explicat Zelenski într-un mesaj video adresat poporului ucrainean, postată duminică.

„Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuții cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a găsi pacea, dacă este posibil”, a subliniat liderul ucrainean.

Pierderile Rusiei de la inceputul razboiului, dezvaluite de Ucraina.

Israelul, intermediar între președinții Ucrainei și Rusiei

În ultima perioadă, premierul Naftali Bennett a vorbit de mai multe ori atât cu Volodimir Zelenski, cât şi cu Vladimir Putin. Săptămână trecută, oficialul israelian a zburat în secret la Moscova, ca să se vadă cu liderul de la Kremlin.

Noi declarații despre nazism

Volodimir Zelenski, care este evreu, a abordat din nou acuzaţia Rusiei potrivit căreia promovează nazismul. Trecând de la ucraineană la rusă, liderul de la Kiev a spus: „Propagandiştii ruşi au o treabă grea astăzi. Pentru prima dată, un preşedinte ucrainean a vorbit cu parlamentul Israelului şi, prin înregistrare video, cu poporul Israelului, un ucrainean acuzat de nazism de către Moscova. Însuşi acest fapt demonstrează deja că lucrurile nu sunt aşa cum spune Moscova”.

Ce a dezvăluit liderul de la Kiev despre data la care Rusia și-a lansat invazia în Ucraina

Totodată, președintele ucrainean a menționat că 24 februarie – data la care Rusia și-a lansat invazia în Ucraina – a fost și data la care Partidul Național Socialist al Muncitorilor Germani, partidul nazist, a fost fondat în Germania în 1920. „A distrus state întregi. Și a încercat să comită genocid”, a evidențiat Zelenski.

Liderul de la Kiev a făcut apoi apel la parlamentarii israelieni pentru asistență și i-a criticat pentru că au refuzat să primească un număr mare de refugiați și au renunțat la multe dintre sancțiunile puternice împotriva Rusiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...