Unde ar putea avea loc ediția de anul viitor a Eurovision. Volodimir Zelenski: „Muzica noastră cucerește Europa”

Iancu Andreea 15.05.2022, 10:39

După cum indicau multe case de pariuri, Ucraina a fost marea câștigătoare a ediției Eurovision 2022, care a fost organizată în acest an în Italia, la Torino. Marele trofeu a plecat la câștigătorii finalei, aducând multă bucurie în rândul poporului care se confruntă de aproape trei luni cu un război. Ținând însă cont de dezastrul din teritoriul ucrainean, mulți se întreabă unde ar urma să aibă loc ediția de anul viitor a Eurovision. Președintele Volodimir Zelenski a dezvăluit orașul în care se va ține spectacolul muzical.

Ediția Eurovision de anul viitor, organizată în Ucraina. Ce oraș va găzdui spectacolul

Cel mai urmărit show muzical de la nivel global și-a ales aseară câștigătorii. Deși votul juriilor naționale a indicat Regatul Unit al Marii Britanii drept favorit, preferințele publicului au restabilit clasamentul și au dus echipa Ucrainei pe podium, pe primul loc. Astfel, ediția Eurovision de anul viitor urmează să fie organizată într-un oraș din Ucraina.

În ciuda războiului care nu s-a încheiat în statul condus de Volodimir Zelenski, președintele ucrainean a primit cu bucurie vestea că țara sa a ieșit câștigătoare în concurs. Liderul de la Kiev a transmis un mesaj pe Facebook după reușita finaliștilor, anunțând orașul în care speră ca anul viitor să fie organizat spectacolul Eurovision 2023. Deși distrugerile masive necesită o reconstruire completă a țării și mai ales a unora dintre orașe, Zelenski speră ca Mariupol, orașul-port care a devenit o fantomă în ultimele luni, să fie gazda viitoarei ediții de Eurovision.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa. Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit! Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victorie şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a precizat Zelenski.

România, clasată pe locul 18. Republica Moldova, în top 10

Ucraina a câștigat ediția Eurovision 2022, fiind reprezentantă de Kalush Orchestra cu piesa „Stefania”. Finala concursului, care a avut loc sâmbătă (14 mai) spre duminică, în Sala Pala Olimpico din Torino, a adus trupei ucrainene un punctaj greu de combătut, de 631 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat reprezentantul Regatului Unit, cu 466 de punct, în timp ce poziția a treia din clasament a aparținut Spaniei, cu 459 de puncte.

Pe de altă parte, România, reprezentată de artistul WRS, cu piesa „Llamame”, a reușit să obțină doar locul 18 din 25 de țări, cu un punctaj de 65 de puncte. Cu toate acestea, țara noastră a apreciat că, pentru prima oară după cinci ani de absență, am putut să ne bucurăm de o finală în cadrul Eurovision. Totodată, Republica Moldova, reprezentată de trupa Zdob și Zdub, a cucerit publicul și a reușit să obțină un loc în primii 10 finaliști, cu 253 de puncte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...