Pe ce loc a terminat România finala Eurovision. Surprize mari în competiția de la Torino

Ioana Bucur 15.05.2022, 02:03
Pe ce loc a terminat România finala Eurovision. Surprize mari în competiția de la Torino

După ce a reușit să câștige admirația publicului prin prestația din cea de-a doua semifinală a compeției muzicale, WRS a adus sâmbătă seara din nou emoții în inimile românilor din țară și din afara granițelor. A fost un spectacol fabulos la Torino, mai ales când a venit momentul aflării rezultatelor, punctajului acordat de fiecare țară în parte pentru participanții din acest an. Află pe ce loc a terminat România finala Eurovision 2022.

Ce loc a ocupat România în finala Eurovision 2022

Finala Eurovision 2022 a fost un adevărat spectacol. Competiția a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni – solişti, basişti, bateri şi chitari – interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat şi a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.

Laura Pausini, care a prezentat concursul alături de Mika și Alessandro Cattelan, a continuat show-ul din deschidere, interpretând unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi şi a schimbat cinci ţinute.

După prezentarea celor 25 de concurenți, au început adevăratele emoții pentru artiștii care visau la marele premiu. Ordinea de intrare în finala Eurovision a fost:

  1. Cehia: We Are Domi – „Lights Off”
  2. România: WRS – „Llámame”
  3. Portugalia: MARO – „Saudade, Saudade”
  4. Finlanda: The Rasmus – „Jezebel”
  5. Elveţia: Marius Bear – „Boys Do Cry”
  6. Franţa: Alvan & Ahez – „Fulenn”
  7. Norvegia: Subwoolfer – „Give That Wolf A Banana”
  8. Armenia: Rosa Linn – „Snap”
  9. Italia: Mahmood & Blanco – „Brividi”
  10. Spania: Chanel – „SloMo”
  11. Regatul Ţărilor de Jos: S10 – „De Diepte”
  12. Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”
  13. Germania: Malik Harris – „Rockstars”
  14. Lituania: Monika Liu – „Sentimentai”
  15. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – „Fade To Black”
  16. Belgia: Jérémie Makiese – „Miss You”
  17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – „Die Together”
  18. Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”
  19. Republica Moldova: Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov – „Trenuleţul”
  20. Suedia: Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”
  21. Australia: Sheldon Riley – „Not The Same”
  22. Marea Britanie: Sam Ryder – „SPACE MAN”
  23. Polonia: Ochman – „River”
  24. Serbia: Konstrakta – „In Corpore Sano”
  25. Estonia: Stefan – „Hope”
Pe ce loc a terminat România finala Eurovision. Surprize mari în competiția de la Torino
WRS și echipa, după calificarea în finala Eurovision 2022

WRS, aplaudat de întreaga sală din Torino

WRS, reprezentantul României, a urcat al doilea pe scena Eurovision 2022, piesa „Llamame” și interpretarea românului bucurându-se de o reacție fabuloasă din partea publicului din sală. La capitolul voturi însă, ai noștri nu au stat prea bine. WRS a obținut 12 puncte de la voturile naționale (niciunul din Republica Moldova) și 53 de puncte de la votul publicului. Dacă după voturile naționale România era pe locul 21 din 25, la final, grație punctajului de la public, WRS a obținut poziția 18. Ucraina a câștigat în urma votului publicului, care le-a acordat un sprijin masiv. Marea Britanie a terminat pe poziția secundă, după ce câștigase voturile naționale.

Anul acesta, punctajul oferit de România a fost prezentat de Eda Marcus. Prezentatoarea rubricii Sport de la TVR a avut ocazia să prezinte și selecția națională.

„Nominalizarea mea ca spokesman la Eurovision a venit ca o mare onoare şi validare. De copil priveam admirativ cum se dădea legătura fiecărei ţări participante şi era aproape ca un concurs de pricepere, talent actoricesc şi frumuseţe, între prezentatoarele notelor.

Era un moment încărcat de tensiune, dar şi de frumuseţe, un concurs în sine al diversităţii culturale şi etnice”, a mărturisit vedeta TVR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...