Unde apar la alegeri numele lui Mitică Dragomir, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu. Surprize de proporții

Andrei Cezar 17.08.2020, 17:36
Unde apar la alegeri numele lui Mitică Dragomir, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu. Surprize de proporții

Surprize de proporții pe listele PSD pentru Consiliul General al municipiului București. Gabriela Firea a anunțat lista cu viitorii consilieri de după alegerile locale ce vor avea loc pe 27 septembrie. Printre aceștia se numără: Anghel Iordănescu, Mitică Dragomir și Cornel Dinu. În același timp, reprezentanții PNL și USR-PLUS vor să depună plângeri la DNA după ce persoane care par să fie funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar fi falsificat liste cu semnături. În replică, actualul edil al Capitalei reclamă o campanie de fake-news la adresa PSD și susține că semnăturile strânse sunt corecte.

Nume grele din sport, pe lista PSD pentru Consiliul General

Gabriela Firea a anunțat că lista PSD pentru Consiliul General al municipiului București este deschisă de fostul premier al României, Petre Roman, potrivit Adevărul. Surprizele nu se opresc, însă, aici. Nume grele din lumea sportului și a filmului sunt și ele prezente pe listă.

„Personalitati marcante ale ţării si Capitalei ni se alatura pentru a continua ceea ce am inceput acum 4 ani : modernizarea Bucurestiului!Depunem impreuna, in aceste momente, lista pentru viitorul Consiliu General, pe care se afla : Petre Roman – prim ministru al Romaniei (1990-1991), indragita actrita Monica Davidescu, oamenii de sport si fair-play : Elisabeta Lipa, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordanescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Iliesiu, alaturi de cadre medicale, profesori, juristi, ingineri. Asa cum am lucrat in ultimii 4 ani, asa vom lucra si in urmatorii 4 in Consiliul General: voi propune numai proiecte benefice pentru oameni, pentru fiecare barbat, femeie sau copil din Capitala, si ma bazez pe echipa mea de consilieri generali pentru a le putea transpune in realitate“, a anunţat Gabriela Firea.

Unde apar la alegeri numele lui Mitică Dragomir, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu. Surprize de proporții
Unde apar la alegeri numele lui Mitică Dragomir, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu. Surprize de proporții

PSD acuzat că falsifică semnături

Cu toate acestea, însă, PSD este în centrul unui nou scandal. Mai multe persoane care par să fie funcționari publici în cadrul Primăriei Sectorului 5 sunt acuzate de reprezentanții PNL și USR-PLUS că ar fi falsificat semnături pentru candidaturile primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și primarului general, Gabriela Firea. Reprezentanții dreptei au formulat plângeri penale în acest sens.

„Incredibil! Oamenii Primarului PSD de la Sectorul 5 falsifică semnăturile pentru candidatură în Primărie. Am formulat în această dimineață plângere penală cu privire la modul în care au fost falsificate semnăturile de către PSD în Sectorul 5! Nu voi permite ca oamenii din Sectorul 5 să mai fie furați!”, a anunțat Cristian Băcanu, candidatul PNL-USR-PLUS, la Primăria Sectorului 5.

„Am făcut sesizare la Poliția Română și DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”, a precizat consilierul general al USR.

În replică, Gabriela Firea a susținut că această acțiune este menită să discrediteze PSD, iar semnăturile strânse sunt, de fapt, corecte.

Scandalul a pornit după ce au fost făcute publice înregistrări cu discuții ale unor persoane ce se identifică drept angajați ai Primăriei Sectorului 5, potrivit Digi 24.

Iată câteva replici:

– „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost…”

– „Dă să fac niște semnături pe foaia ta…”

– „Ne cam doare degetul.”

– „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”

– „Și ăia în primărie bagă de rup și ăia.”

– „Da, domnu director, facem! N-avem multe, stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu Serediuc, vă sun, cum suntem aproape gata vă sun! Trage și Denisa, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

– „Terminăm și noi astăzi? Pentru că și fetele treabă. Le e sete, le e foame. Le dor degetele… La domnul Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut.”

– „Mai dă-i în pana mea, ei își ia bani și eu stau să le fac treburile. (Altă voce: Mai bine mergeam la ăilalți, plătea mai bine.) Păi da, ce-i mulțumești pe ăștia? Bagi ca prostul, n-ai casă, n-ai masă, n-ai nimic. Toți nemulțumiți sunt!” 

– „Eu înțeleg că sunteți stresat de altul, dar nu pot, ce să le fac? Să le pun motor la c*r, la mâini? Să vă streseze! Una a început să plângă, că are copilul la soacră-sa, să o leg aici? Începe să bocească pe aici, că nu-i mai stă soacră-sa cu copilul. (Altă voce: Îi ajunge și ei de atâtea zile!) Dacă îi spuneați că o dați afară, de aia nu mai putea ea! Puteți să le explicați că asta e tot ce-am putut noi. Dacă nu, mai bine să ne dea afară. Vă înțeleg că vă stă în cârcă domnul Florea, luați oameni mai mulți. Milogu’ dreacu’! (…) E o onoare să scriem pentru Firea! O văd la televizor și îi spun că am scris pentru tine, sora mea.”  

Urmăriți Impact.ro și pe