EXCLUSIV

Unde a fost surprins Vasile Blaga după ce a fost achitat într-un dosar de trafic de influenţă. Fostul secretar PDL răsuflă liniştit FOTO EXCLUSIV

Ana Anitoiu 29.07.2022, 12:28

Vasile Blaga a fost surprins de reporterii foto Impact.ro după ce a fost achitat într-un dosar de trafic de influenţă. Fostul secretar general al PDL răsuflă liniştit după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie definitivă, luni, în favoarea lui.

Unde a fost surprins Vasile Blaga, după achitarea lui

Vasile Blaga a scăpat de dosarul de trafic de influență doar cu obligația de a achita suma de 1.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. El fusese trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti în 2016, pentru că în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro.

Conform procurorilor, în schimbul acestor bani, Vasile Blaga și-ar fi exercitat influența prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte PDL, „asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale”, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.

Acum că Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv, Vasile Blaga a mers pe litoral, pe plaja Caelia din stațiunea Mamaia, pe care a ales-o și cu alte ocazii. Fotoreporterii Impact.ro l-au surprins pe fostul secretar general al PDL în timp ce se relaxa pe un șezlong. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile.

Unde a fost surprins Vasile Blaga dupa ce a fost achitat intr-un dosar de trafic de influenta
Vasile Blaga

Motivul pentru care Vasile Blaga a fost achitat

Vasile Blaga a fost achitat pentru că nu s-ar fi dovedit că el a știut că suma de 700.000 de euro ajunsă la partidul său de la omul de afaceri Horațiu Berdilă, de la firma de IT Romsys, era reprezentată, de fapt, comisioane pentru contractele primite de la Transelectrica.

De altfel, Vasile Blaga s-a apărat în acest dosar susținând că a crezut că a fost vorba despre simple sponsorizări către partid, de care era nevoie pentru campania electorală din 2012 de la referendumul privind demiterea președintelui Traian Băsescu.

Mai mult, nu s-ar fi dovedit că Vasile Blaga ar fi sprijinit afacerea de corupție pusă la punct și recunoscută de fostul vicepreședinte al PDL, Gheorghe Ștefan cunoscut drept Pinalti. Atât Pinalti, cât și omul de afaceri Horațiu Berdilă și-au recunoscut faptele. În anul 2017, Pinalti a încheiat cu procurorii DNA Ploiești un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...