Unde a dispărut Ioana Maria Vlas. Ce a ajuns să facă “Mama FNI” la 77 de ani într-un sat din România

Stan Filon 13.08.2021, 14:07
Unde a dispărut Ioana Maria Vlas. Ce a ajuns să facă “Mama FNI” la 77 de ani într-un sat din România

O mai țineți minte pe Ioana Maria Vlas? Cei care și-au pierdut agoniseala de-o viață la jocul piramidal cu siguranță o mai pomenesc și acum pe ”mama FNI”. Ei bine, femeia a ajuns la o vârstă venerabilă și chiar și așa s-a reinventat. Ce face aceasta, vedeți în articolul de mai jos.

S-a aflat unde a dispărut Ioana Maria Vlas

Ioana Mara Vlas are o poveste de viață demnă de filmele de acțiune. Aceasta a devenit foarte cunoscută în anul 1999, când Fondul Național de Investiții (FNI), condus de firma sa, a intrat subit în faliment. Sute de mii de investitori au rămas cu buza umflată și fără agonisela strânsă cu greu.

Cu toții au urmărit o îmbogățire rapidă, promisă de Fondul Național de Investiții, însă au fost furați pe față. Ioana Maria Vlas a fugit atunci în Israel de furia oamenilor, dar și de mâna legii. Dată în urmărire generală, ”mama FNI” s-a predat până la urmă autorităților române, în martie 2003. După doi ani, protejata lui Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnată la 20 de ani de detenție,însă a fost eliberată în primăvara lui 2008.

S-a aflat unde a disparut Ioana Maria Vlas
S-a aflat unde a disparut Ioana Maria Vlas

”Nu am vrut să mor cu eticheta de hoață”

“M-am întors pentru că din câte am aflat eu, pe parcursul celor trei ani, toată lumea mă învinuia că m-am umplut de bani de pe urma FNI-ului. Și hai să spunem ca la țară, nu am vrut să mor cu eticheta de hoață. Eu nu am luat din FNI absolut niciun leu”, a susţinut mereu Ioana Maria Vlas.

Femeia s-a retras de mai bine de 10 ani într-un sat idilic de la poalele Munților Făgăraș, unde îşi face timp pentru tot felul de hobby-uri. Locuiete singură în satul Nou Român, care face parte din comuna Arpașu de Jos (județul Sibiu). În scurt timp, ”mama FNI” s-a integrat destul de bine, devenind ”tanti Ioana”.

”Crește găini, are grijă de o livadă”

”E o femeie muncitoare, se gospodărește singură, chiar dacă uneori o mai vizitează câte-o nepoată și-o mai ajută la diverse treburi casnice. Crește găini, are grijă de o livadă, de câini, s-a împrietenit și cu o vecină, se sprijină reciproc, ca la țară”, a declarat pentru fanatik.ro primarul comunei, Constantin Văcariu.

Tot primarul a dezvăluit și pasiunea femeii, despre care însă se știa de ceva vreme. ”Stă mereu pe malul Oltului și trage la pește, s-a apucat serios de pescuit. Cu sănătatea nu știu să aibă alte probleme decât cele specifice vârstei, că aș fi aflat primul, vă dați seama”, a mai povestit Constantin Văcariu. Nu se știe însă ce pensie are Ioana Maria Vlas sau dacă are, poate, și alte venituri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...