Un val de caniculă lovește săptămâna aceasta Europa. Temperaturile ajung la 38 de grade

Badea Violeta 13.06.2022, 13:22
Un val de caniculă lovește săptămâna aceasta Europa. Temperaturile ajung la 38 de grade

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat luni, 13 iunie, că un val extrem de caniculă va lovi Europa în perioada următoare. Multe țări se vor topi la temperaturi foarte mari, neobișnuite pentru aceste state de pe continent. Vremea va aduce valori insuportabile, iar specialiștii trag mai multe semnale de alarmă!

Europa, lovită de un val extrem de caniculă. Temperatură record de 38 grade în Franța

Val de caniculă în Europa. În Franţa se vor înregistra temperaturi chiar și de 38 de grade Celsius. Valorile sunt mult peste media pentru această perioadă a anului, relatează Reuters.

Valorile neobișnuite își vor face simțite prezența săptămâna aceasta, a anunţat duminică serviciul naţional Meteo France, temperaturile urmând să ajungă cifre record în zonele din sud partea de sud.

Specialiștii precizează că valul de caniculă va lovi partea sudică a Franței, dar sunt șanse destul de mari să se extindă și în spre nord, a mai transmis Meteo France.

Valorile se vor încadra între 35 şi 38 de grade Celsius de la jumătatea săptămânii şi până în weekend. Temperaturile ridicate sunt cauzate de un fenomen extrem de rar, mai exact ar fi vorba de un sistem de presiune scăzută localizat între Insulele Azore şi Madeira în Oceanul Atlantic, care favorizează circulaţia aerului cald deasupra părții de vest a Europei.

Nu numai în Franța există această problemă, ci și în Spania. Această țară se confruntă în prezent cu cel mai fierbinte val canicular de început de vară din ultimele două decenii. Acolo, sâmbătă, 11 iunie, s-au înnregistrat nu mai puțin de 40 de grade Celsius.

Vreme calduroasa astazi, 5 august 2021
Canicula pune stăpânire pe Europa

Cum va fi vremea în România

Și România se va confrunta cu temperaturi extrem de ridicate în următoarele două săptămâni. Anunțul este valabil pentru toate regiunile, cu excepția Dobrogei. Astăzi, 13 iunie, cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul României, unde termometrele vor indica 32 de grade Celsius.

În prima parte a zilei, cerul va fi senin, iar după-amiaza și seara se va accentua instabilitatea atmosferică în partea de dus, în centrul țării și la munte. În restul regiunilor sunt șanse să plouă pe arii restrânse.

De asemenea, sunt posibile descărcări electrice. Maxima va atinge 30 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va avea o valoare cuprinsă între 15 și 17 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe