Un tânăr de 24 de ani și-a găsit sfârșitul după ce a fost înghițit de un mal de pământ. Tatăl său nu-și poate reveni din șoc

Elena Avramescu 03.03.2021, 10:51
Un tânăr de 24 de ani și-a găsit sfârșitul după ce a fost înghițit de un mal de pământ. Tatăl său nu-și poate reveni din șoc

Un tânăr de 24 de ani a fost înghițit de un mal de pământ. Tragedie cumplită într-o familie din județul Botoșani, care a venit în Vaslui pentru muncă cinstită. Se pare că tatăl și fiul lucrau la extinderea rețelei de canalizare și săpau un șanț adânc în zona Penitenciarului Vaslui. Când să termine programul de lucru, cei doi au ridicat un panou de susținere a malului de pământ.

Tânăr decedat după ce a fost înghițit de un mal de pământ

La scurt timp după, tânărul a intrat în șanț pentru a scoate o scară iar după pământul s-a surpat și l-a acoperit în întregime. Au fost solicitate rapid echipajele de pompieri care au reușit să scoată victima la suprafață, astfel că au fost începute manevrele de resuscitare, dar salvatorii au fost nevoiți să declare decesul.

Totul s-a petrecut în doar câteva minute, iar tatăl acestuia, în stare vizibilă de șoc și cu lacrimi în ochi, a mărturisit că fiul lui l-a întrebat, cu puțin timp înainte de tragedie, ce cadou îi va lua de ziua lui: “Acum, ce să spun? Ce cadou să-i iau când s-a întâmplat asemenea tragedie?”.

Cazul a intrat imediat în atenția inspectorilor de muncă și conform reprezentanților IPJ Vaslui, în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Tatăl băiatului care a decedat a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiindcă era într-o stare de șoc vizibilă. Un coleg de-al victimei a povestit, plin de tristețe, cum s-a petrecut tragedia.

Tanar decedat dupa ce a fost inghitit de un mal de pamant
Tanar decedat

Eu lucram cu buldoexcavatorul. Terminasem de săpat și trăsesem utilajul lângă un gard aici. Am văzut deodată agitație la marginea șanțului și unul dintre ei a venit la mine să-mi spună că a picat malul și să bag cupa să sap. Le-am spus că nu vreau să-l omor eu și am sunat la 112, a povestit acesta.

În aceste momente, polițiștii fac cercetări pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a petrecut tragicul eveniment. De asemenea, inspectorii de muncă au deschis propriul dosar de anchetă. Potrivit salvatorilor de la ISU, care au fost chemați la locul accidentului, victima se află la o adâncime de aproximativ 4 metri și a fost imposibil să-l salveze.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea/ degajarea unui bărbat peste care s-a prăbușit un mal de pământ. Intervenția a avut loc în zona Penitenciar, bărbatul fiind surprins la o adâncime de aproximativ patru metri. După ce a fost scos la suprafață, s-au început manevrele de resuscitare, dar din păcate am fost nevoiți să declarăm decesul victimei, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...