Un tânăr de 17 ani din Italia s-a îmbogățit din vânzarea de certificate verzi false. Ce sumă a reușit să strângă

Stan Filon 10.11.2021, 10:34
Un tânăr de 17 ani din Italia s-a îmbogățit din vânzarea de certificate verzi false. Ce sumă a reușit să strângă

Un tânăr de doar 17 ani din Italia a văzut în certificatul verde o oportunitate de a face bani prin fals! Astfel, el s-a asociat cu o grupare de pirați informatici ruși și a pus pe picioare o întreagă afacere cu certificate verzi false! Părinții lui spun că nu știau nimic.

Un tânăr de doar 17 ani din Italia s-a îmbogățit din certificate verzi falsificate

Un tânăr de 17 ani din Italia a început să-și cumpere haine scumpe și să facă investiții în criptomonede și produse de lux, însă părinții lui credeau că banii provin din experiența lui în informatică, pe care ar fi folosit-o pentru diferite companii de jocuri online.

S-au înșelat amarnic și au descoperit adevărul de-abia când poliția a descins în locuința lor. Atunci au aflat și ei că fiul lor făcea bani mulți din vânzarea de certificate verzi falsificate. Cu ajutorul piraților ruși, adolescentul italian a câștigat peste 20 de mii de euro, în doar câteva luni.

Un tanar de doar 17 ani din Italia s-a imbogatit din certificate verzi falsificate
Un tanar de doar 17 ani din Italia s-a imbogatit din certificate verzi falsificate

Cum l-au descoperit autoritățile

Afacerea putea să continue fără probleme, dacă adolescentul nu își ”îmbunătățea” cazierul și cu acuzații de șantaj! Acesta a ajuns în atenția polițiștilor după ce o tânără de profesie model a mers și a depus o plângere împotriva lui. Tânăra era împotriva vaccinului de coronavirus, dar dorea în aceași timp să aibă o viață socială normală, lucru care nu mai este posibil nici în Italia, fără un certificat verde.

Mai exact, fata dorea să meargă la o sală de sport, așa că l-a contactat pe adolescent, i-a dat datele sale și i-a trimis și 150 de euro. Și-a dat seama că a greșit atunci când a început să primească amenințări din partea adolescentului, care dorea mai mulți bani, pentru a nu o denunța că are certificat verde fals. Atunci a decis că trebuie să ceară ajutor autorităților.

Carabinierii au intrat pe fir și au reușit să descopere întreaga rețea de certificate verzi falsificate, astfel că au deschis la adresa tânărului. Mai mult, procurorii au descoperit o întreagă reţea de piraţi informatici ruşi care foloseau datele clienţilor pentru a deschide conturi bancare, a obţine cărţi de credit şi a crea profiluri fictive pe principalele platforme de comerţ electronic.

Urmăriți Impact.ro și pe