Anchetă DNA la Primăria Deva. Ce spune Florin Oancea: “Este vorba despre un dosar penal”

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 31.03.2021, 17:18
Anchetă DNA la Primăria Deva. Ce spune Florin Oancea: “Este vorba despre un dosar penal”

A fost demarată o anchetă DNA la Primăria Deva. Procurorii au descins, miercuri, 31 martie, la sediul instituției pentru a ridica documente de la mai multe compartimente. Edilul Florin Oancea a făcut primele declarații despre această situație.

Anchetă DNA la Primăria Deva. Ce caută procurorii

La descinderea de miercuri, 31 martie, la Primăria Municipiului Deva, procurorii DNA au avut scopul de a ridica documente referitoare la perioada 2018-2020 de la mai multe compartimente ale instituției.

Conform Primarului Municipiului Deva, Florin Oancea, procurorii DNA au cerut documente din ultimii trei ani, începând din 2018, atât de la compartimentul de specialitate al Primăriei Deva, cât și de la structurile asociate care au personalitate juridică și sunt ordonatori terțiari de credite.

Ancheta DNA la Primaria Deva. Ce spune Florin Oancea:
Primaria Deva

Primarul Florin Oancea: ”Nu sunt vizat de anchetă”

De asemenea, Florin Oancea a spus că nu este vizat de această anchetă a procurorilor anticorupție. Edilul a precizat că este vorba despre un dosar de cercetare penală în rem și că s-a pus la dispoziția organelor de anchetă.

”Am fost anunţat în această dimineaţă. Este vorba de un dosar penal în care se fac cercetări. Ni s-au solicitat documente. Pe fiecare compartiment în parte, sunt mai multe puncte care ni s-au adus la cunoștință și vom pune la dispoziția organelor de anchetă dosarele, documentele care ne-au fost solicitate. Şi eu m-am pus la dispoziţia organelor de anchetă. Sunt documente şi din compartimentul de specialitate al primăriei şi din structurile asociate – cele care au personalitate juridică, sunt ordonatori terţiali de credite”, a spus primarul Devei, Florin Oancea, într-o declarație pentru presă.

Incident tulburător în Hunedoara

În luna februarie, s-a petrecut un incident tulburător în județul Hunedoara. Un bărbat a trântit un copil cu capul de pământ. În urma impactului, copilul a suferit o gravă fractură la cap, cu pierdere de conştienţă. Oamenii care au fost impresionați de această situație au cerut ca vinovatul să facă închisoare pe viață. Alexandru Cobzaru, în vârstă de 29 de ani, l-a agresat şi pe propriul lui fiu, în vârstă de 8 ani, într-un părculeţ din municipiul Hunedoara. Bărbatul a fost arestat preventiv la data de 8 februarie, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, precum şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

”Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță întrucât fapta comisă nu are nici o scuză”, se arată într-o petiție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI