Un stadion din România va purta numele lui Pele. Decizia e luată la nivel înalt

Badea Violeta 03.01.2023, 09:57

Pele sau Edson Arantes do Nascimento, pe numele său adevărat, a încetat din viață joi, 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani. Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins, după o lungă luptă cu cancerul. Acum, în semn de omagiu, un stadion din țara noastră va purta numele său. Decizia este deja luată!

O arenă din România se va numi Pele

Impresionant! Un stadion din țara noastră va purta numele lui Pele. Propunerea vine din partea lui Gianni Infantino. Președintele FIFA a fost prezent luni, 2 ianuarie, pe stadionul lui Santos, loc în care a fost depus trupul neînsuflețit al regretatului sportiv. La ceremonie, acesta a declarat că va cere fiecărei țări să își numească unul dintre stadioane după legendarul fotbalist brazilian.

„Ce aș vrea să spun în acest moment este că Pele este etern. E clar că FIFA îl va omagia pe Rege așa cum merită. În acest moment, am cerut tuturor federațiilor din lume să păstreze un minut de tăcere în fiecare partidă.

Pot spune că vom cere tuturor federațiilor din lume, 211 țări, să își numească un stadion după Pele. Cred că tinerii, viitoarele generații, trebuie să știe cine a fost Pele și bucuria pe care a oferit-o lumii.

Cel mai important e că trebuie să fie un stadion unde se joacă, unde se dau goluri, ca tinerii de peste 20, 30, 50, 100 de ani, când se dau goluri pe stadionul Pele din oricare țară din lume, să întrebe cine a fost Pele. Era un jucător uriaș care ne-a emoționat”, a precizat Gianni Infantino.

Citește și Care au fost ultimele cuvinte ale lui Pele. Dezvăluirile făcute de familia „Regelui”!

De unde venea numele Pele. Legenda fotbalului mondial a încercat multă vreme să scape de poreclă
Pele

Mii de brazilieni își iau „Adio” de la Pele, după ce trupul său a fost depus la stadionul din Santos

Sicriul cu trupul neînsuflețit al legendei fotbalului mondial a sosit luni, 2 ianuarie, pe stadionul clubului Santos pentru care Pele a jucat timp de 18 ani, între 1956 și 1974.

Mii de fani au venit să-i aducă un ultim omagiu idolului lor. Aceștia au venit înarmați cu steaguri şi bannere, au aprins artificii și torte și au scandat minute în șir numele fostului mare fotbalist. Suporterii își pot lua „Adio” de la Pele până marţi la ora locală 10:00 (ora 15:00 a României).

Citește și Suferință cumplită în familia lui Pele după moartea legendarului sportiv. Ce se întâmplă cu mama sa în vârsta de 100 de ani!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...