Suferință cumplită în familia lui Pele după moartea legendarului sportiv. Ce se întâmplă cu mama sa în vârsta de 100 de ani

Stan Filon 01.01.2023, 17:32
Suferință cumplită în familia lui Pele după moartea legendarului sportiv. Ce se întâmplă cu mama sa în vârsta de 100 de ani

Suferință cumplită în familia lui Pele după moartea legendarului sportiv. Legendarul fotbalist brazilian Pele s-a stins din viață pe 29 decembrie, la 82 de ani, însă mama sa încă trăiește. Celeste Arantes are 100 de ani, pe care i-a împlinit pe data de 20 noiembrie.

Suferință cumplită în familia lui Pele după moartea legendarului sportiv

Pele, fotbalistul de legendă s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, însă mama lui încă trăiește. Celeste Arantes are 100 de ani, iar rudele sale nu i-au spus încă de tragedia care s-a petrecut în familia lor. Aceștia au ales să nu îi mai spună că fiul ei a decedat, încercând astfel să o scutească de o durere cruntă.

Cea care a ales să vorbească despre asta a fost chiar sora lui Pele, Maria Lucia do Nascimento. Mai mult decât atât, locuința mamei lui Pele se află chiar în drumul pe care se va deplasa cortegiul funerar pentru înmormântarea lui Pele. Fostul atacant va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume, Memorial Necropole Ecumenica, care are 14 etaje, o cascadă și un muzeu.

Suferinta cumplita in familia lui Pele dupa moartea legendarului sportiv
Suferinta cumplita in familia lui Pele dupa moartea legendarului sportiv

„Deschide ochii atunci când îi menționez numele”

„Discutăm, dar ea nu știe situația, se află în lumea ei. Deschide ochii atunci când îi menționez numele și îi spun: „O să ne rugăm pentru el”, însă ea nu prea este conștientă de ceea ce îi spun eu”, a precizat Maria Lucia do Nascimento.

Maria Lucia do Nascimento este singura soră în viață. Pele a avut un frate, pe Jair Arantes do Nascimento, cunoscut ca Zoca, cel care era cu doi ani mai mic decât fostul mare fotbalist și care a murit în 2020, de cancer, și pe Maria Lucia Nascimento.

Pe 20 noiembrie, când mama lui Pele a împlinit 100 de ani, legendarul fost atacant a transmis un mesaj emoționant dedicat mamei sale.

„Astăzi sărbătorim 100 de ani din viața Donei Celeste. De la o vârstă fragedă, ea m-a învățat valoarea dragostei și păcii. Am mai mult de 100 de motive să-i fiu recunoscător pentru că sunt fiul ei. Vă arăt și vouă aceste fotografii, cu mare emoție, pentru a sărbători această zi. Mamă, îți mulțumesc pentru fiecare zi alături de tine!”, a fost mesajul marelui Pele.

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Născut pe 23 octombrie 1940, legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...