Un spărgător român din Italia, prins după ce s-a dat de gol pe rețelele sociale. Poliția îl căuta de cinci ani

Ioana Bucur 11.09.2022, 13:56
Un spărgător român din Italia, prins după ce s-a dat de gol pe rețelele sociale. Poliția îl căuta de cinci ani

Are doar 30 de ani și de aproape cinci era căutat de polițiști. Un spărgător român din Italia, specializat pe furturi din locuințe, a fost prins de oamenii legii, după ce s-a dat de gol pe platformele de social media. Gestul banal care i-a adus acum arestarea și „șansa” de a petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Infractor român, prins în Italia după ce s-a dat de gol în mediul online

Din păcate, mulți conaționali care ajung să plece în străinătate intră în vizorul oamenilor legii din țările în care ajung. Este cazul unui bărbat în vârstă de 30 de ani, prins recent de polițiști, după ce fusese dat în urmărire încă din 2017.  Românul se specializase pe spargeri de locuințe în Italia, țintele sale preferate fiind apartamentele.

Prinderea bărbatului a fost aproape imposibilă, în condițiile în care acesta nu avea un domiciliu stabil în Italia. De aproape cinci ani, pe numele său fusese emis de Procuratura din Como un mandat de arestare pentru infracțiuni contra patrimoniului, în principal furturi din locuințe.

Românul ar fi putut scăpa nepedepsit, dacă nu ar fi avut un „viciu” pe care îl împărășesc acum foarte mulți oameni, din toate colțurile lumii: platformele de social media. Tânărul avea obiceiul de a publica în mediul online foarte multe fotografii. Avea însă mare grijă ca în imagini să nu apară niciun indiciu ce i-ar putea dezvălui locația – nume de străzi, clădiri importante panouri sau artă stradală.

În cele din urmă, câteva imagini l-au dat de gol, iar carabinierii de la Nucleul Operativ al Companiei Casilina din Roma au reușit să îl localizeze. Nu a durat mult până când a fost prins și încătușat în timp ce se plimba liniștit pe Via San Giovanni Bosco.

Un spărgător român din Italia, prins după ce s-a dat de gol pe rețelele sociale. Poliția îl căuta de cinci ani

În urma arestării, așa cum prevede legea italiană, românul va fi obligat să execute o pedeapsă de doi ani și trei luni în spatele gratiilor. Potrivit publicației Canaledieci, bărbatul a fost deja transferat la închisoare.

Românul care și-a ucis soția s-a predat autorităților din Italia

Un alt caz șocant a avut un român un rol principal în Italia. Un ieșean în vârstă tot de 30 de ani suspectat că și-a ucis soția pentru că femeia nu ar fi câștigat suficienți bani din videochat s-a predat polițiștilor din peninsulă. El a fost adus în țară miercuri, 7 septembrie 2022.

„La data de 7 septembrie a.c., o escortă alcătuită din poliţişti din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională şi poliţişti din cadrul Biroului Urmăriri Iaşi a preluat din Italia un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, urmărit naţional şi internaţional, în baza unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile judiciare din România, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, a transmis, miercuri, IGPR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...