SPECIAL

Un sfert de secol de Trooper. Spectacol anivesar al formației care a cântat alături de Iron Maiden, Scorpions sau Judas Priest. Alin Dincă: ”Avem invitați de calibru”

Andrei Cezar 03.06.2021, 20:57

Odată cu adoptarea unor măsuri de relaxare a sosit și vremea concertelor cu public. Fanii se pot bucura din nou de spectacole live și pot cânta alături de artiștii preferați. Formația Trooper organizează eveniment cu totul special: concertul aniversar ce va avea loc la Arenele Romane pe data de 12 iunie. Celebra trupă rock care a cântat alături de nume grele din industrie precum Iron Maiden, Scorpions sau Judas Priest împlinește un sfert de secol de existență. Surprizele pentru fani vor fi și ele pe măsură.

Concert aniversar al fomației Trooper. Ce invitați de marcă vor fi prezenți

Fanii muzicii rock au numai motive de bucurie. Una dintre cele mai apreciate formații de acest gen organizează un concert aniversar cu ocazia împlinirii a unui sfert de secol de existență. Trooper s-a înființat pe 25 octombrie 1995, iar primul lor spectacol a avut loc un an mai târziu. În octombrie 2020 ar fi trebuit să aibă loc evenimentul ”de argint”, însă din cauza restricțiilor impuse cu doar câteva zile înainte de data stabilită, concertul s-a anulat.

Băieții nu au dorit să îi dezamăgească pe fani așa că au organizat un concert online. La mai bine de jumătate de an de la dezamăgirea trăită, iată că membrii formației își văd visul împlinit, iar de această dată sunt siguri că vor putea urca pe scenă pentru a-și încânta publicul.

”Important este să se întâmple evenimentul pentru că era normal să marcăm primii 25 de Trooper. O să traversăm toată discografia, o să cântăm piese pe care nu le-am mai cântat de 13-15 ani. Normal că vor fi și hit-urile cu care publicul nostru s-a obișnuit, însă ne-am gândit că ar fi frumos să aducem în față și niște piese pe care le-am lăsat la un moment dat în spate.”, a declarat pentru Impact.ro liderul formației Trooper, Alin Dincă.

”Am auzit la telefon: Iron Maiden v-a ales pe voi! Atunci mi-au dat lacrimile”

Într-o incursiune în amintirile celor 25 de ani de Trooper, solistul rememorează cu nostalgie cele mai importante momente. Primul concert al formației și spectacolul alături de idolii lor din copilărie, formația Iron Maiden, au adus în sufletul artistului cele mai puternice emoții.

”Primul nostru concert din cariera Trooper, acela a fost un moment decisiv pentru tot ce a urmat. (…) Chiar vorbeam zilele trecute cu băieții și ne aduceam aminte cum am intrat atunci, cu câte emoții, cum ne tremurau picioarele la propriu pe scenă. Nu puteam să stau drept. Îmi tremurau genunchii foarte tare. Când am ieșit de pe scenă, reacția publicului a fost atât de intensă și m-a hrănit așa într-un fel, încât am început să plâng, mi-au dat lacrimile instantaneu. Un alt moment pe care nu o să-l uit niciodată a fost momentul în care am fost sunat de organizatorii concertului Iron Maiden de la București (2008) și am auzit la telefon ”Iorn Maiden v-au ales pe voi. Bruce Dickinson personal a pus degetul pe CD-urile voastre și a zis ei trebuie să deschidă.” În momentul acela, chiar dacă îmi stric imaginea în fața oamenilor, dar îți spun sincer că m-am așezat pe marginea patului și mi-au dat lacrimile. Nu puteam nici măcar să îi sun pe colegii mei să îi anunț vestea pentru că nu puteam nici să vorbesc.”, a spus Alin Dincă.

Scorpions, Manowar, Judas Priest sau Whitesnake sunt alte câteva nume extrem de îndrăgite de fanii rock-ului alături de care băieții de la Trooper au performat. Au țintit sus și prin ”multă muncă” au ajuns acolo unde și-au propus. Însă visele nu se opresc nici după 25 de ani de carieră impresionantă.

Formatia Trooper
Formatia Trooper

”Urmează Metallica”

”Când am plecat de la concertul Iron Maiden, după eveniment, eu eram într-o mașină cu managerul nostru. Fratele meu, chitaristul trupei -”Balaurul” – era într-o altă mașină și fiecare a plecat la casa lui. Eu am dat un mesaj pe grupul de whatsapp al trupei noastre și am zis: ”Ne-am împlinit visul ăla pe care ni l-am propus în 1995. Acum ce mai avem de făcut?”, iar Balaurul a dat un mesaj și a zis: ”Metallica”. Așa că avem o nouă țintă.”, a mai povestit solistul.

Ronnie Romero, cireașa de pe tortul aniversar

Inițial, la concertul de pe 12 iunie de la Arenele Romane ar fi trebuit să participe doar 500 de fani. Însă odată cu relaxarea măsurilor, numărul biletelor s-a suplimentat cu încă pe atât. În doar câteva zile au fost epuizate aproape toate. Oamenii vor avea parte de nenumărate surprize în cadrul evenimentului care va dura nu mai puțin de două ore și jumătate. Membrii formației promit un show de zile mari, ”demn de aniversare”.

”Am vrut să vină oameni care au avut în decursul anilor legături cu Trooper. Alături de Hrubaru am înregistrat o piesă, la un moment dat, care a devenit un imn al motocicliștilor, alături de Alin Stoica am mers la Eurovision, am și înregistrat o piesă care urmează să fie lansată chiar cu o zi înainte de eveniment. Cu Paul Ciuci, liderul formației Compact, am înregistrat ”Trec anii” și ne leagă multe alte amintiri, iar Ronnie Romero, solistul Rainbow, este cireașa de pe tort. O să mai fie câteva surprize, însă nu pot să le spun.”, a mai precizat artistul.

La ceas aniversar, Alin Dincă face și o promisiune fanilor: până în toamna anului viitor va apărea o carte cu cele mai frumoase amintiri din primului sfer de veac al formației Trooper.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI