Un român, dus direct la închisoare de poliţiştii italieni. Greşeala uriaşă pe care a făcut-o şoferul de TIR

Nicu Stan 21.11.2021, 17:57
Un român, dus direct la închisoare de poliţiştii italieni. Greşeala uriaşă pe care a făcut-o şoferul de TIR

Un român a fost dus direct la închisoare de carabinieri. Bărbatul a fost luat ca din oală, pentru o greșeală pe care a comis-o în anul 2016, fiind arestat exact lângă mașina pe care o conducea. De de ce greşeala gravă se face vinovat şoferul de TIR.

Român arestat de polițiștii italieni direct pe autostradă. De ce se face vinovat șoferul de TIR

Un control de rutină al polițiștilor italieni pe o autostradă din Italia a dus la arestarea unui șofer român de TIR. Bărbatul era căutat în Italia de aproape 6 ani, scrie cotidianul italian La Nazione.

O verificare normală a patrulei poliției rutiere Pontremoli, pe A 15, la Mulazzo, s-a finalizat cu reținerea unui bărbat. În urma verificărilor, șoferul care conducea un TIR și se deplasa din Piacenza la La Spezia era căutat pentru că nu a executat o pedeapsă pe care o mai avea de făcut, de circa trei luni de închisoare.

Politistii italieni l-a condus pe soferul roman direct la penitenciar
Politistii italieni l-a condus pe soferul roman direct la penitenciar

Tribunalul emisese sențința de reținere încă din 2016

Pedeapsa șoferului vine în urma sentinței Tribunalului din Grosseto dată pentru conducere sub influenta băuturilor alcoolice în urmă cu 5 ani. Polițiștii italieni au descoperit că șoferul românul, în vârstă de 43 de ani, nu executase pedeapsa.

Șoferul român a fost arestat chiar lângă cabina TIR-ului și condus la închisoarea Massa, acesta fiind la dispoziția autorităților judiciare. De asemenea, camionul pe care îl conducea bărbatul a fost încredințat unui alt șofer chemat de urgență și care a continuat drumul până unde trebuia să ajungă marfa.

Un alt șofer român a fost arestat în Italia

Nu este singurul șofer român de TIR care a fost arestat de curând în Italia. Un alt șofer român de TIR, care transporta cherestea, a fost arestat pe 19 noiembrie în localitatea Prata di Pordenone, regiunea Friuli-Venezia Giulia, acesta fiind acuzat de transport ilegal de migranți, potrivit Il Messaggero.

Astfel, românul Tamaș Cristinel, de 44 de ani, a fost pus într-o celulă a arestului orașului Belluno, situat la 74 km distanță de Prata di Pordenone. Procurorul care s-a ocupat de caz, Monica Carraturo, l-a acuzat pe român de încălcarea articolului 12, paragraful 3, din Legea unică în ceea ce privește imigrația. Românul riscă nu mai puțin de 15 ani de închisoare.

Migranții au coborât din TIR acolo unde trebuia descărcată cheresteaua

Angajații firmei Friul Intagli Industries sunt cei care au alertat carabinierii secției din Prata di Pordenone, în momentul în care șase migranți au coborât din camion, în incinta unde șoferul român trebuia să descarce cheresteaua.

Unii dintre migranți le-au spus anchetatorilor că românul știa de prezența lor și că s-au urcat în TIR din Serbia. Pe de altă parte, șoferul român a declarat că nu știa de persoanele aflate în TIR. Astfel, procurorul a dispus arestarea acestuia, toată întâmplarea fiind considerată un flagrant delict.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe