Un român a primit 8 luni de închisoare în Belgia după ce a spart o dubă. Cum se justificase bărbatul

Anca Manolica 20.09.2022, 08:36
Un român a primit 8 luni de închisoare în Belgia după ce a spart o dubă. Cum se justificase bărbatul

Un român din Belgia va ajunge la închisoare după ce a intrat ilegal într-o dubă. Muncitorul în vârstă de 23 de ani se va alege cu opt luni în spatele gratiilor și o amendă de 800 de euro. Cum a justificat acesta gestul pe care l-a făcut.

8 luni de închisoare în Belgia după ce a spart o dubă

Totul s-a întâmplat pe data de 1 iulie, atunci când un român în vârstă de 23 de ani a spart o dubă pentru a dormi în ea, spune el. Bărbatul a susținut că nu a vrut să fure nimic, ci a intrat acolo pentru că voia să se odihnească. M.D. lucrează prin detașare ca electrician în Belgia și locuiește în Kortrijk.

În seara cu pricina, locuitorii din zonă s-au declarat speriați de zgomotul de sticlă spartă care s-a auzit.

„Polițiștii din zona Vlas au ajuns la fața locului și l-au găsit pe inculpat în spațiul de marfă al dubei. Avea asupra lui tot felul de unelte și un cuțit. Mai mult, lângă dubă se afla o bicicletă electrică care fusese furată”, a declarat procurorul la proces, potrivit nieuwsblad.be.

Acesta a negat orice faptă privind furtul bicicletei sau a altor lucruri. El a spus că nici nu știa despre aceasta, iar pentru furtul ei a fost achitat. De asemenea, a susținut că a ieșit la un pahar de alcool după serviciu, era beat și a ajuns să intre în dubă pentru a dormi acolo. Însă judecătorul nu a crezut justificarea lui și acum riscă opt luni de închisoare și o amendă de 800 de euro.

„Nu știu nimic despre acea bicicletă. După serviciu am mers să beau ceva, am spart duba pentru că eram beat și am vrut să dorm în ea, dar nu aveam intenția de a fura nimic”, a spus românul în fața instanței.

Lucrătorii independenți români ocupă primul loc, în Belgia

Belgia are tot mai mulți lucrători independenți și, printre aceștia, un număr tot mai mare de persoane de naționalitate străină. Populația de lucrători independenți din această țară include acum 13% dintre antreprenorii străini, iar românii ocupă locul frunțaș, înaintea olandezilor, francezilor și italienilor.

Lucrătorii independenți români ocupă primul loc, în Belgia
Lucrătorii independenți români ocupă primul loc, în Belgia

Populația totală a independenților activi din Belgia a crescut de la 1.182 la 1.230 milioane de persoane din 2020 până anul trecut. Numărul celor care desfășoară activități independente străine a crescut, de asemenea, de la 150.483 până la 160.839. La finele anului 2021, ponderea lor a ajuns la 13,07%, față de 12,72% în 2020 și 11,03% cu patru ani mai devreme.

„Dacă comparăm cu 2017, este o progresie spectaculoasă. În cinci ani, numărul persoanelor care desfășoară activități independente de naționalitate străină a crescut astfel cu 34,02%”, notează Sindicatul Neutru al Independenților (SNI) într-un comunicat de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...