Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia. Familia îl căuta cu disperare pe Ionuț

Stan Filon 04.03.2023, 11:38
Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia. Familia îl căuta cu disperare pe Ionuț

Cel mai negru scenariu s-a adeverit pentru o familie din România, după tragedia feroviară din Grecia. Oamenii își căutau cu disperare fiul și au postat mesaje în rândul comunității române din Grecia, dar și pe rețelele sociale. Într-un final, vestea devastatoare a venit.

Un român a murit în tragedia feroviară din Grecia

Un tânăr român a fost identificat printre cele 57 de victime făcute de accidentul feroviar din Grecia. Familia lui Ionuț l-a căutat cu disperare pe acesta și a postat mesaje pe rețelele sociale, în speranța că vor afla ceva de soarta lor. Tânărul se dusese să susțină examenul auto în Atena şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii.

„Acest copil a dispărut de marți seara în accidentul din Larissa, dacă știe cineva ceva vă rog să contactați 6948181910 Nikos sau 6981870262 IOANNIS”, se arată în mesajul postat pe Facebook. Și mătușa sa a postat un mesaj în speranța că nepotul său va fi găsit. „L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți”, se arată în alt mesaj postat pe Facebook.

Un roman a murit in tragedia feroviara din Grecia
Un roman a murit in tragedia feroviara din Grecia

Mesajul devastator a venit de la MAE

Într-un final, cel mai negru scenariu s-a adeverit, Ionuț fiind identificat printre victime. Familia sa a fost informată de autorități, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

”În continuarea precizărilor de presă din data de 1 martie, respectiv 2 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile elene competente au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c. În acest context, reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România. Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene, a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite. Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român și va asigura asistența și protecția consulară necesare, conform competențelor legale”, a comunicat MAE.

După aflarea veștii tragice, o membră a familiei a postat mai multe fotografii pe Facebook cu Ionuţ şi a scris un mesaj de adio. „Dumnezeu să te odihnească, suflet bun. Ai luat cu tine o parte din mine. M-ai distrus, nu am cuvinte”, a scris Gina Todor.

În total, 57 de persoane au murit în urma accidentului feroviar din Grecia, unde un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un tren mărfar. În urma coliziunii, a avut loc și o explozie, urmată de un incendiu puternic, iar victimele au fost greu de identificat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...