Un român a făcut istorie în Elveția. Pentru ce a fost condamnat, e premieră în această țară

Badea Violeta 25.12.2021, 23:06
Un român a făcut istorie în Elveția. Pentru ce a fost condamnat, e premieră în această țară

Un român a făcut istorie în Țara Cantoanelor! Isprava care i-a adus o pedeapsă extrem de dură bărbatului s-a produs în urmă cu doi ani, mai exact în 2019. Zilele trecute, magistrații l-au condamnat la nu mai puțin de șase ani de închisoare. De asemenea, aceștia i-au interzis conaționalului nostru să intre în Elveția, timp de 10 ani. Iată ce infracțiune a comis!

Infracțiunea pe care a comis-o românul în Elveția

Un român, în vârstă de 30 de ani, va rămâne în istoria Elveției, dar nu pentru o faptă demnă de a fi pildă și pentru alții, ci pentru o infracțiune.

Bărbatul a fost condamnat la șase ani de închisoare după ce a aruncat în aer un bancomat, în Țara Cantoanelor. Mai mult decât atât, acesta va fi expulzat pentru 10 ani din Elveția, potrivit deciziei pe care au luat-o miercuri, 22 decembrie, magistrații Curții Penale Federale.

În urmă cu doi ani, Dimitri E. a produs explozibilul folosit pentru a arunca în aer bancomatul. Acesta nu s-a ocupat singur de acest atac, ci împreună cu un alt român. Cei doi au furat nu mai puțin de 126.000 de franci și sperau să nu fie niciodată prinși.

Totuși, Dimitri E. a fost arestat în Austria, după ce a fost emis pe numele său un mandat de urmărire internațională. Ulterior, acesta a devenit primul tâlhar condamnat în Țara Cantoanelor pentru aruncarea în aer a unui bancomat.

Primul roman judecat pentru ca a aruncat in aer un bancomat
Primul roman judecat pentru ca a aruncat in aer un bancomat

În ce țară a fost prins complicele bărbatului

La scurt timp după arestarea lui Dimitri E, oamenii legii au dat și de urmele lui Ivan D. Acesta a fost prins, pe 16 iunie 2020, în Danemarca.

Ulterior, autoritățile au aprobat extrădarea lui în Elveția, dar procedura a fost amânată în favoarea unui proces care a avut loc în Danemarca, în urma căruia a primit mai mulți ani de închisoare.

În schimb, Dimitri E. și-a aflat sentința cu doar două zile înainte de Ajunul Crăciunului. Acesta a primit 74 luni de închisoare, urmați de zece ani de interdicție de a mai intra în Elveția, notează Gândul.

Pagubele produse clădirii din orașul Sevelen în care se afla bancomatul s-au ridicat la 100.000 de franci. Clădirea respectivă avea mai multe etaje, astfel că explozia a pus în pericol viața a mai mult de 30 de persoane care se aflau în interior la momentul atacului.

În urma exploziei, bancomatul a fost distrus, dar seiful nu, astfel că românii au luat banii găsiți în cutia superioară. Ei au reușit să fugă cu circa 600.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe