Un restaurant celebru din București, închis de ANPC. Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ana Anitoiu, Coteț Alexandru 30.03.2023, 20:54
Un restaurant celebru din București, închis de ANPC. Ce nereguli au descoperit inspectorii

Un restaurant celebru din Sectorul 4 al Bucureștiului a fost închis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Inspectorii au transmis ce nereguli au descoperit în urma unui control. Aceștia au aplicat și o amendă contravențională în valoare de 7.000 de lei.

Restaurant celebru din Capitală, închis de ANPC

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic To Go Pronto e Via SRL, La Marilù, cu denumirea comercială, pe site, La Italianu, din Sectorul 4.

În urma neregulilor constatate, echipa de comisari a oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor și a oprit definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme. În plus, comisarii au aplicat o amendă contravențională în valoare de 7.000 lei și un avertisment.

Restaurantul La Marilu
Restaurantul La Marilu

Ce nereguli a descoperit ANPC în restaurant

Printre principalele nereguli ce au fost descoperite de ANPC în restaurant se numără: folosirea unor materii prime sau semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum; lipsa menționării ingredientelor cu potențial alergen și a valorilor nutriționale și desfășurarea activității într-un spațiu deteriorat – tavan cu infiltrații și placi lipsă și pereți cu bucăți de faianță spartă.

La lista de nereguli se adaugă: folosirea unor agregate frigorifice deteriorate și neigienizate, cu grătare cu vopsea exfoliată, ventilație ce prezenta depuneri de praf și impurități, chedere depreciate; utilizarea unor vase de bucătărie cu arsuri și aspect de uzură, precum și a unor ustensile de bucătărie neprofesionale; lipsa verificării metrologice a cântarului din unitate; depozitarea pastelor deja fierte în agregatul frigorific și colectarea reziduală în coșuri fără capac.

La finalul anului trecut, ANPC a cerut ca în meniurile restaurantelor să fie trecută toată lista de ingrediente, pentru fiecare preparat în parte, spre nemulțumirea proprietarilor. Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a precizat, miercuri, că aceștia ar fi trebuit să facă și până acum acest lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...