Reacția ANPC după ce Telegondola din Sinaia a creat haos printre turiști. Măsura anunțată pentru păgubiți

Stan Filon 23.01.2023, 22:27
Reacția ANPC după ce Telegondola din Sinaia a creat haos printre turiști. Măsura anunțată pentru păgubiți

Telegondola din Sinaia a dat peste cap activitatea turiștilor veniți să se distreze la munte, iar acum a venit și prima reacție a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Instalația s-a defectat în cea mai aglomerată zi din acest an!

Reacția ANPC după ce Telegondola din Sinaia a creat haos printre turiști

Circa 3.500 de turişti au urcat, luni, pe munte, la Sinaia, fiind cea mai aglomerată zi de anul acesta. Au fost însă probleme serioase, după ce telegondola de la Sinaia s-a defectat. Oamenii au continuat să cumpere bilete, însă telegondola a funcționat la o capacitate mult redusă, ceea ce a dus la o supraaglomerare.

ANPC s-a autosesizat cu privire la întreruperea activității telegondolei din Sinaia, pe data de 23 ianuarie 2023, în intervalul orar 8.00-11.55. Așadar, o echipă ANPC a desfășurat o acțiune de control la telegondola Sinaia, unde a constatat o serie de nereguli care afectau interesele consumatorilor. S-au adat și amenzi usturătoare.

Reactia ANPC dupa ce Telegondola din Sinaia a creat haos printre turisti
Reactia ANPC dupa ce Telegondola din Sinaia a creat haos printre turisti

S-a lăsat cu amenzi usturătoare

„În fiecare perioadă de minivacanță, avem asigurată permanență pentru situațiile deosebite, așa cum a fost cea de astăzi de la Sinaia. O echipă de comisari s-a deplasat în stațiunea montană, pentru a putea evalua corect cele întâmplate. Dacă situația o va impune, vom fi prezenți, indiferent de programul de lucru, acolo unde este nevoie”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Telegondola Sinaia nu a funcționat pe tronsonul cota 1400-2000 m, din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor. Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, 2 role s-au spart și au fost înlocuite.

Cu toate că telegondola nu a funcționat timp de 4 ore, în tot acest timp, la baza de plecare a telegondolei s-a continuat vânzarea de bilete. Din această cauză, s-a ajuns la supraaglomerarea platformei intermediare de la cota 1400m.

În intervalul orar menționat, pe tronsonul Cotele 1400-2000m, a funcționat telecabina, aceasta având însă o capacitate mult redusă. Ca atare, comisarii ANPC au finalizat acțiunea de control, aplicând, pentru această abatere, operatorului economic:

  • amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei
  • dispunerea măsurii complementare de returnare a contravalorii serviciilor care nu au fost prestate consumatorilor, asigurând, de asemenea, coborârea în siguranță, a turiștilor, la baza din Sinaia, prin prelungirea programului  de funcționare.
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...