Un proprietar vegetarian refuză să închirieze apartamente persoanelor care consumă carne. „Asta nu este corect”

Raluca Alexe 21.06.2023, 22:05
Un proprietar vegetarian refuză să închirieze apartamente persoanelor care consumă carne. „Asta nu este corect”

Interdicție neobișnuită impusă de proprietarul unor apartamente din New York. El a interzis gătirea cărnii, iar doleanța sa a fost notată și în anunțul de închiriere pentru două apartamente scumpe din cartierul Fort Greene din Brooklyn.

Interdicție neobișnuită impusă de un proprietar vegan

O femeie din New York, proprietară a unor apartamente de lux, a impus o interdicție ciudată. Michal Arieh Lerer este vegană și locuiește într-unul dintre apartamentele pe care vrea să le închirieze. Aceasta nu vrea să simtă niciun miros de origine animală, potrivit propriilor declarații.

„Nu este exclusiv vegetariană, dar proprietarul locuiește în clădire și nu vrea ca mirosul de carne gătită să se împrăștie la etaj”, ar fi auzit Andrea Kelly că i-ar fi spus proprietarul unui potențial chiriaș.

Cei care doresc să închirieze apartamentele de pe 90 South Oxford Street pot comanda mâncăruri pe bază de carne și pește, dar preparatele nu pot fi gătite în interiorul imobilelor. Acestea sunt listate la 4.500, respectiv 5.750 de dolari.

„Nu poți să le spui oamenilor ce să mănânce și ce să nu mănânce”, a declarat administratorul unei clădiri din apropiere, pentru The Post.

„Asta e ceva nou! Poți să faci asta în mod legal, să faci mirosuri în afara legii? Dacă se poate, aș scoate în afara legii orice naiba gătește vecinul meu în mod constant, pentru că pute”, a spus și Scott Fu, un mecanic ce locuiește în apropiere.

În conformitate cu Legea drepturilor omului din New York, proprietarii nu au voie să ia în considerare 14 caracteristici specifice, inclusiv vârsta, rasa sau orientarea sexuală, atunci când decid să aprobe sau să refuze cererea unui potențial chiriaș. Preferințele alimentare ale unui chiriaș nu se află pe listă.

Urmăriți Impact.ro și pe