Un produs scos la vânzare de Ikea pentru 170 de lei a deveni viral

Emanuela Pană 24.10.2021, 08:59
Un produs scos la vânzare de Ikea pentru 170 de lei a deveni viral

Un produs scos recent la vânzare de Ikea, care comercializează mobilier și accesorii pentru casă, a devenit „viral“, fiind cumpărat de mulți dintre clienții care trec pragul magazinului. Costă 170 de lei și oferă încărcare Qi fără fir, fără niciun fel de dezordine. Mai multe detalii, în continuare.

Un nou produs Ikea a devenit viral

Dacă te-ai gândit vreodată că ar fi minunat să-ți poți încărca telefonul sau tableta doar așezându-l pe un birou obișnuit, ei bine, trebuie să știi că acest lucru este posibil acum, grație unui produs oferit de Ikea. Lanțul suedez de mobilă Ikea tocmai ce a „dezvăluit“ Sjömärke, un tampon de încărcare fără fir în valoare de 170 de lei, proiectat să funcționeze cu aproape orice birou sau masă.

Avantajul noului gadget față obiectele de mobilier cu tampon de încărcare wireless Qi preinstalat, care ajută la minimizarea cablurilor care se învârt, este faptul că poți alege unde să îți încarci dispozitivele. Conceptul este unul inteligent, după cum veți putea observa. Sjömärke este un tampon de încărcare Qi fără fir, care nu se așează pe birou, ci mai degrabă sub acesta, fiind ținut în poziție fie cu bandă dublă (inclusă), fie cu șuruburi de 18 mm x 6 mm (nu sunt incluse).

Pentru a putea folosi acest dispozitiv, desktopul pe care este așezat trebuie să fie din lemn sau plastic ca să nu blocheze câmpul magnetic și trebuie să aibă o grosime minimă de 8 mm și maxim 22,2 mm, conform manualului.

În ultimii zece ani, pe lângă ceasurile digitale și alte dispozitive de bază, Ikea „a pătruns“ și  în electronica de uz casnic la prețuri accesibile, începând cu o colecție surprinzător de bună de baterii reîncărcabile marca Ikea. De asemenea, producătorul suedez a lansat și accesorii de casă inteligente precum becuri și comutatoare radio, difuzoarele Ikea obținute în parteneriat cu Sonos, tablouri care îți umplu casa cu muzică, purificator de aer dechizat în mese, precum și multe modalități de încărcare wireless a dispozitivelor compatibile Qi.

Citește și: Suma impresionantă cu care s-a vândut un tablou pe jumătate distrus. Legătura cu McDonalds și IKEA

Ce-ți oferă la schimb pentru cei 170 de lei

Revenind la noul gadget, menționăm că, odată ce ai instalat tamponul, tot ce-ți rămâne de făcut este să-l conectezi cu cablul de alimentare de șase picioare și să marchezi punctul de încărcare de pe masă cu autocolantul în formă de „X“ inclus și ești gata să-ți încarci telefonul sau alt dispozitiv.

Un produs Ikea scos la vânzare pentru 170 de lei a devenit viral
Un produs Ikea scos la vânzare pentru 170 de lei a devenit viral

Cu încărcarea Qi 1.2.4, Sjömärke ar trebui să furnizeze aproximativ 5 wați pentru o încărcare decentă, dar nu foarte rapidă. Interesant de menționat că dispozitivul vine cu monitorizarea temperaturii și puterii, astfel încât să nu se supraîncălzească – un lucru important având în vedere că va fi așezat pe suprafețe din lemn.

Pentru 170 de lei, Sjömärke s-ar putea dovedi o opțiune atractivă pentru cei ce nu vor să își încarce decorul cu un tampon din plastic nepotrivit. Sjömärke a ajuns în magazinele și site-ul web IKEA în octombrie 2021.

Dacă ar fi să vorbim și despre limitările noului gadget, ar trebui menționat faptul că, din păcate, încărcătorul Sjömärke de 40 USD nu este compatibil cu multe dintre obiectele de mobilier deținute de Ikea, inclusiv popularul sistem de mobilier de birou Lagkapten.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...