Un primar din Timiș bănuia că angajații primăriei beau în timpul serviciului. Ce a făcut ca să-i prindă

Stan Filon 13.01.2021, 15:08
Un primar din Timiș bănuia că angajații primăriei beau în timpul serviciului. Ce a făcut ca să-i prindă

Regulă ieșită din comun într-o localitate din județul Timiș, unde primarul a reușit să bage spaima în angajații primăriei care se mai opreau pe la birtul din oraș, în drumul lor spre locul de muncă. Aceștia sunt acum supravegheați atent de edil, după ce acesta a făcut o investiție care s-a arătat a fi foarte utilă.

Un primar din Timiș a găsit soluția să-i depisteze pe funcționarii aflați sub influența băuturilor alcoolice

Primarul din Belinț, Laurențiu Tîrziu, avea suspiciuni că unii dintre angajații primăriei consumă băuturi alcoolice în drum spre locul de muncă, sau chiar în pauza de masă. Zvonurile circulă repede, așa că primarul a auzit că unii dintre funcționarii publici făceau opriri dese la birtul din sat.

Edilul a vrut să pună punct acestor practici, așa că a cumpărat pur și simplu un etilotest, cu care se poate detecta dacă angajații au consumat sau nu băuturi alcoolice. Vestea noii achiziții s-a răspândit rapid printre angajați, așa că aceștia au uitat drumul spre birt, cel puțin în timpul programului de lucru.

Un primar din Timis a gasit solutia sa-i depisteze pe functionarii bauti
Un primar din Timis a gasit solutia sa-i depisteze pe functionarii bauti

Cum vor fi pedepsiți funcționarii depistați băuți la lcul de muncă

”Când am ajuns la primărie mi-am dorit să schimb modul de a face administrație. Am zis că trebuie să avem program bine stabilit, regulament de ordine interioară care să producă rezultate imediate sau cosntante”, a declarat edilul pentru Digi 24.

Primarul Laurențiu Târziu spune că etilotestul va fi folosit pentru testarea periodică a unor angajați care ”încearcă să dribleze munca”.

”Ieri a ajuns etilotestul. Eu sper să nu fim nevoiți să-l folosim. Oamenii sunt mult mai conștiincioși, au înțeles că sunt niște reguli care trebuie respectate. Majoritatea angajaților sunt foarte serioși. O mică parte, 3-4 persoane trezesc suspiciuni, dar lucrurile au intrat pe făgaș normal”, a spus primarul.

Primarul a recunoscut că îi cunoaște pe cei care fac pauze pe la birtul din sat, dar că aceștia au primit până acum doar avertismente, însă acest lucru va înceta. Edilul va impune un nou regulament de ordine interioară.

Dacă până acum era doar cuvântul primarului împotriva cuvântului funcționarului suspectat că ar fi venit băut la locul de muncă, etilotestul va face diferența și va spune dacă s-a consumat sau nu băuturi alcoolie. Decizia primarului este una drastică. ”Acum, refuzul sau descoperirea pe probațiune că au consumat alcool – desfacerea imediat a contractului”, a avertizat edilul Laurențiu Târziu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...