Poliția a oprit o mașină, iar la volan era un bărbat beat-mort. Ce s-a întâmplat după ce i-au făcut etilotestul

Mihai Roșoiu 05.11.2020, 15:03
Poliția a oprit o mașină, iar la volan era un bărbat beat-mort. Ce s-a întâmplat după ce i-au făcut etilotestul

Caz uluitor petrecut în România, când poliția a oprit o mașină, iar la volan era un bărbat beat-mort. Evenimentul s-a consumat în județul Galați, iar oamenii legii au avut parte de o surpriză incredibilă. În momentul în care bărbatul a fost testat pentru alcool, etilotestul a indicat o valoare de-a dreptul incredibilă.

Un șofer mort de beat a fost depistat de Poliția Galați

Cazurile în care șoferii sunt depistați conducând în stare de ebrietate nu sunt rare în România. Multe permise sunt reținute după ce conducătorii auto au consumat băuturi alcoolice. Totuși, în anumite cazuri, ceea ce fac unii șoferi depășește cu mult imaginația. Adevărate dovezi de inconștiență sunt descoperite de polițiști pe străzile din România.

Un asemenea caz a fost descoperit de către polițiștii rutieri din județul Galați, pe raza localității Cavadinești. Un conducător auto în vârstă de 48 de ani a fost oprit în trafic. Aflat într-o vizibilă stare euforică, eroul întâmplării a fost rugat de polițiștii din orașul Berești să sufle în etilotest. Cu greu, bărbatul a fost capabil să-și îndeplinească sarcina.

Un sofer din Galati a fost depistat cu o alcoolemie enorma
Un sofer din Galati a fost depistat cu o alcoolemie enorma

În momentul în care acesta a izbutit să sufle în etliotest, cifrele indicate de aparat au fost halucinante. 1,51 mg/l alcool pur în aerul respirat. Aceasta a fost valoarea înregistrate de aparatul din dotarea poliției.

”În timpul efectuării controlului, acesta a adormit la volan, în urma testării alcoolscopice rezultând valoarea de 1,51 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După ce au văzut ce valori indică etilotestul, polițiștii l-au însoțit pe conducătorul auto la prima unitate spitalicească. Aici, i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, fiind cercetat acum pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Românii sunt lideri absoluți la accidente în Uniunea Europeană

Poliția a oprit o mașină, iar la volan era un bărbat beat-mort. Acest exemplu vine să confirme faptul că pe străzile din țara noastră se petrec evenimente dintre cele mai grave.

Șoselele din România sunt considerate în continuare cele mai periculoase din Uniunea Europeană, după cum au arătat statisticile reactualizate de ACEA, asociația constructorilor de Automobile din Europa. Partea și mai proastă este că nici nu se prevăd șanse pentru îmbunătățirea situației.

Aceste date provin din statisticile Uniunii Europene, care au fost astfel aduse la zi cu situația din 2019. În acest sens, România are un nivel comparabil cu cel din 2018, când erau raportate 95 de persoane ucise la 1 milion de locuitori, fiind, fără îndoială, cel mai ridicat număr din Europa. Pe locul al doilea se află Bulgaria, cu 85 de decese din accidente, la 1 milion de locuitori, iar pe locul al treilea se află Polonia, cu 75 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe