Un prahovean, revoltat de factura colosală primită la curent. Ce i-au spus cei de la Electrica întrece orice imaginaţie

Nicu Stan 14.10.2021, 14:01
Un prahovean, revoltat de factura colosală primită la curent. Ce i-au spus cei de la Electrica întrece orice imaginaţie

Un prahovean este revoltat de factura colosală primită la curent, iar răspunsul de la Electrica întrece orice imaginaţie. Un bărbat din Sinaia a primit la începutul lunii octombrie o factură uriașă la curentul electric. Cât este de mare factura primită de om, în contextul în care este o diferență de zeci de mii de Kwh.

Un bărbat din Sinaia a primit o factură uriașă la curentul electric. Ce spune furnizorul de energie

Un bărbat din Sinaia are toate motivele să fie nervos după ce a primit acasă o factură de curent uriașă. Astfel, proprietarul unui imobil spune că a primit o factură de peste 23.000 de lei, deși în general nu plătea mai mult de 1.000 de lei pentru curentul electric.

De asemenea, la rândul lui, furnizorul de energie electrică a anunțat că va face verificări în acest caz.

Barbatul spune ca problemele au inceput de cand i s-a schimbat contorul
Barbatul spune ca problemele au inceput de cand i s-a schimbat contorul

Cât este factura

Bărbatul mai spune că, chiar dacă deține o vilă cu zece camere, o astfel de factură nu se justifică, mai ales că iluminatul interior îl face cu becuri economice tip LED, iar în incintă nu sunt utilizate echipamente mari consumatoare de curent electric.

Prahoveanul a primit de la Electrica Furnizare SA o factură de 23.423,48 lei aferentă perioadei 09.05.2021-19.09.2021.

Factura este pentru 4 luni

Chiar dacă este vorba despre consumul de curent al unei vile cu zece camere pe o perioadă de patru luni, proprietarul din Sinaia susține că suma este uriașă.

”În mod normal, factura de curent era undeva la 1.000 de lei pe lună, cel mai mult am avut de plată 1200- 1300 lei pe lună, pentru că la noi nu este fabrică, nu folosim utilaje sau alte echipamente care să consume energie electrică. În plus, avem becuri LED în toată clădirea”, spune proprietarul vilei.

De când au început problemele

Problema omului pare să fi apărut de prin luna mai, atunci după ce i s-a schimbat contorul electric. Aparatul a început să măsoare cosnumul de energie electrică de la zero, iar în luna octombire indica un consum total, în perioada mai-octombrie 2021, de circa 6000 de Kwh.

Pentru acest consum, factura nu ar fi trebuit să coste mai mult de 7.000 de lei, crede proprietarul. Totuşi pe factura apare un consum activ pentru perioada menţionată de peste 33.000 de Kwh şi nimeni nu poate explica de unde a apărut diferența inexplicabilă.

Ce facturi plătea omul în vară

”Este adevărat, în lunile de vară am primit facturi la curent cu sume foarte mici de bani, de ordinul zecilor de lei, 34 de lei, 45 de lei, motiv pentru care ne aşteptam la o factură mai mare în toamnă, după regularizare, dar nici chiar atât de mult”, spune administratorul imobilului din Sinaia.