Un prahovean a protestat gol în fața Poliției Sinaia, iar apoi a fost implicat într-un jaf de 100.000 de euro. Ce riscă acum bărbatul

Stan Filon 23.05.2022, 14:47
Un prahovean a protestat gol în fața Poliției Sinaia, iar apoi a fost implicat într-un jaf de 100.000 de euro. Ce riscă acum bărbatul

Un tânăr din localitatea Sinaia, județul Prahova, și-a aflat recent pedeapsa, după ce a protestat în fața sediului poliției din localitate dezbrăcat total. Protestul inedit, care i-a șocat chiar și pe oamenii legii, a avut loc în preajma Crăciunului din 2020, când tânărul a ieșit pe un ger năprasnic pentru a-și manifesta nemulțumirea față de modul în care polițiștii s-au ocupat de o plângere de-a sa.

Un prahovean a protestat gol în fața Poliției Sinaia

Mihai Andrei Burtea, un tânăr din Sinaia, a aflat recent că instanța l-a amendat cu 8.000 de lei pentru protestul său organizat în iarna anului 2020. Tânărul era foarte supărat că polițiștii nu se ocupă de plângerea depusă de el, în care spunea că mai mulți indivizi îl amenință, așa că a acționat. S-a dus în fața secției de poliție, s-a dezbrăcat de tot și a început să-i înjure pur și simplu pe polițiști.

Protestul în pielea goală s-a terminat imediat după ce tânărul a fost încătuşat şi reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind trimis în judecată de procurorii din staţiune sub acuzaţia de ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, faptă pentru care a primit acum o pedeapsă de 8000 de lei amendă penală. Tânărul a recunoscut în fața instanței că nu consumase droguri sau băuturi alcoolice și a mai spus că „acela a fost cel mai urât gest pe care l-am făcut în viaţa mea”.

Un prahovean a protestat gol in fata Politiei Sinaia
Un prahovean a protestat gol in fata Politiei Sinaia

A primit sentința în închisoare

Din păcate pentru el, nu este singurul „gest urât” din viața sa, motiv pentru care a primit vestea condamnării sale cu amendă penală chiar pe adresa poștei din Penitenciarul Mărgineni. Acesta se află în arest de ceva timp, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi făcut parte dintr-o bandă de spărgători.

Tânărul și alți doi complici de-ai săi sunt acuzați de procurori că ar fi intrat prin efracție în mai multe case, de unde ar fi sustras bani și bunuri în valoare de peste 100 de mii de euro. Spargerile au avut loc la câteva luni de la „protestul inedit”, iar tânărul respectiv a postat pe rețelele sociale fotografii în care se distra la mare, posibil, pe banii furați din casele oamenilor. Mihai Andrei Burtea și cei doi complici ai săi așteaptă în Penitenciarul Mărgineni să fie judecați pentru faptele lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...