Un prahovean a cumpărat online un telefon mobil şi a primit o bucată de plastic. La ce trebuie să fii atent să nu păţeşti asta

Stan Filon 19.02.2021, 09:47
Un prahovean a cumpărat online un telefon mobil şi a primit o bucată de plastic. La ce trebuie să fii atent să nu păţeşti asta

Încep să se înmulțească escrocheriile cu telefoane! După pensionara care a comandat un telefon scump de la o firmă respectabilă, dar a primit câteva șuruburi, acum un tânăr din Bușteni a pățit cam la fel. Acesta a cumpărat de pe internet un telefon, dar a rămas surprins când a deschis coletul.

Un prahovean a dat banii pe un telefon, dar a primit doar un plastic

Un prahovean credul s-a ales cu o pagubă însemnată, după ce a decis să-și achiziționeze un telefon dintr-un anunț la mica publicitate. Acesta a căutat pe internet, a găsit anunțul cu telefonul pe care și-l dorea, a vorbit cu proprietarul telefonului și s-a decis să-l cumpere. A făcut chiar și plta online.

Vânzătorul, înschimb, s-a răzgândit. S-a trezit cu banii în cont și cu telefonul acasă, așa că s-a gândit să păstreze și telefonul, dar și banii. A trimis un colet, totuși, spre cumpărătorul de bună-credință. Bărbatul din Bușteni a rămas cu gura căscată când a deschis coletul.

Un prahovean a dat banii pe un telefon, dar a primit doar un plastic
Un prahovean a dat banii pe un telefon, dar a primit doar un plastic

A făcut plata online

În locul telefonului scump pe care l-a plătit, a primit o bucată cam de aceeași greutate de policarbonat, respectiv un plastic. Și-a dat seama că a fost păcălit, așa că s-a dus imediat la Poliție, unde a spus exact cum s-au întâmplat lucrurile.

Polițiștii de la investigații criminale au depistat și reținut pentru 24 de ore o persoană din Dolj bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. În cauză, a fost deschis dosar penal, iar escrocul a fost reținut pentru 24 de ore.

Pe 17 februarie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Șuruburi, în loc de telefon

Un alt caz de acest gen s-a petrecut la începutul anului, când o pensionară din Galați a vrut să-i facă un cadou frumos nepotului său. S-a decis să-i cumpere un telefon foarte scump. Elena Pepene, în vârstă de 64 de ani, i-a comandat nepotului telefonul de 7.000 de lei de la un magazin de specialitate.

Coletul mult așteptat a sosit, într-un final, însă femeia a avut parte de surpriza vieții. În locul telefonului de 7.000 de lei, în cutie a găsit mai multe șuruburi și capete de surubelniță care se montează la bormașină. A făcut plângere la poliție, iar magazinul i-a trimis telefonul comandat femeii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI