Un polițist român îmbină patrularea străzilor cu poezia. Versurile sale apar deja în 15 cărți. „Mi s-a spus că încerc să plagiez”

Ana Anitoiu 19.01.2023, 12:58
Un polițist român îmbină patrularea străzilor cu poezia. Versurile sale apar deja în 15 cărți. „Mi s-a spus că încerc să plagiez”

Un polițist român îmbină patrularea străzilor cu poezia. Versurile sale apar deja în 15 cărți. A început să scrie în anul 2018, reluându-și o pasiune pe care și-a descoperit-o în tinerețe.

Polițistul român care scrie poezii

Polițistul se numește Romulus Ungureanu și lucrează de 16 ani la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Botoșani. Îmbină patrulele pe care le face pe străzile municipiului cu poeziile sale.

„Numărul cărților în prezent este de 13, dar în paralel am mai publicat două cărți, una care le cuprinde pe primele cinci, am vrut un album mai încadrat în ceea ce am debutat. Iar prima carte care, presupun că la orice poet e cartea de suflet,

fata mea mai mare, a făcut facultatea de jurnalistică și a vrut să mă ajute sau să-mi dea un imbold familial și mi-a tradus prima carte, mi-a pus-o în oglindă, versuri românești cu versuri în engleză. Și deci, una peste alta sunt 15 cărți care au văzut lumina tiparului”, a spus Romulus Ungureanu.

Înainte de a se angaja la Poliția Locală și de a publica cărți, Romulus Ungureanu a lucrat la o fabrică de confecții și a muncit în străinătate, ca să-și poată cumpăra o locuință, potrivit botosaneanul.ro.

Un politist roman imbina patrularea strazilor cu poezia. Versurile sale apar deja in 15 carti. Mi s-a spus ca incerc sa plagiez
Romulus Ungureanu

Când reușește polițistul să scrie poezii

Polițistul local a mai spus că obișnuiește să scrie poezii în timpul nopții, câte două ore, iar pentru un volum de poezii scrie uneori și până la patru luni.

„Am cochetat foarte mult cu rima împerecheată, asta mi-a ușurat calea în scris. Efectiv deja în momentul când, acum patru ani și ceva, când am început să scriu, au fost niște întâmplări. Știți că, dintr-o întâmplare se pot naște multe.

Soția mi-a cerut niște versuri știind că acum 30 de ani am încercat să-i fac o poezie. Eram tânăr, eram îndrăgostit și am încercat să-i fac o poezie de dragoste.

Culmea ironiei, am vrut să o fac mai profundă și mai plină de înțelepciune și în loc să-mi iasă, eram supărat atunci și mi-a ieșit o poezie mai mult filozofică”, a adăugat polițistul – poet.

Tirajul cărților pe care le-a lansat polițistul local până acum este unul destul de restrâns, în jur de 50 de exemplare pentru fiecare volum în parte. Unele pot fi cumpărate din Librăria Agata de la Botoșani, iar pe celelalte le oferă cadou cunoscuților care-i apreciază versurile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...