Un polițist din Bacău s-a sinucis. Fusese suspendat din funcție pentru corupție, și-a folosit propria armă

Badea Violeta 25.12.2021, 23:42
Un polițist din Bacău s-a sinucis. Fusese suspendat din funcție pentru corupție, și-a folosit propria armă

Sinucidere în prima zi de Crăciun! Un polițist din Dărmănești, aflat în arest la domiciliu și suspendat din cauza unor acuzații de corupție, a decis să-și pună capăt zilelor astăzi, 25 decembrie. Din primele verificări se pare că bărbatul se afla singur în locuință în momentul în care a folosit arma din dotare și a recurs la acest gest.

Polițistul s-a împușcat cu arma din dotare

O tragedie s-a produs în Bacău chiar în prima zi de Crăciun. Un polițist, în vârstă de 46 de ani, din orașul Dărmănești s-a sinucis cu o armă pe care o deținea legal. Din primele verificări se pare că bărbatul era anchetat pentru fapte de corupție. Tocmai din acest motiv, polițistul se aflat în arest la domiciliu.

Acesta era angajat la Serviciul Rutier al Poliției Dărmănești din anul 2011. Moartea bărbatului a fost sesizată la numărul de urgență 112 de soția celui decedat, potrivit purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

„Astăzi (sâmbătă, 25 decembrie – n. red.), în jurul orei 17,00, IPJ Bacău a fost sesizat prin 112 de către o femeie de 46 de ani, din Dărmăneşti, despre faptul că soţul său ar fi încercat să se sinucidă cu arma de autoapărare pentru care este deţinător legal.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care a efectuat manevre de resuscitare, însă bărbatul a fost declarat decedat”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Un politist din Bacau s-a sinucis
Un politist din Bacau s-a sinucis

Bărbatul era arestat prevenitiv pentru fapte de corupţie

Potrivit aceleiași surse, polițistul se afla în arest preventiv pentru fapte de corupţie. El fusese suspendat din funcție la data de 18 noiembrie 2021.

„Din primele verificări efectuate s-a stabilit că bărbatul în cauză era poliţist la Formaţiunea Rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti din anul 2011. La momentul utilizării armei, acesta se afla singur la domiciliu.

La data de 18 noiembrie a.c., bărbatul a fost suspendat din funcţie ca urmare a arestării preventive pentru fapte de corupţie, iar din 17 decembrie se află sub măsura arestului la domiciliu”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Se pare că şase agenţi de poliţie din cadrul Poliției orașului  Dărmăneşti ar fi suspectați pentru luare de mită. Conform evz.ro, aceștia obișnuiau să ceară diverse sume de bani în schimbul neaplicării sancţiunilor contravenţionale la regimul rutier.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...