Un poliţist de la Rutieră, găsit drogat la intrarea în serviciu. Ce consumase agentul

Ioana Bucur 19.08.2021, 21:27
Un poliţist de la Rutieră, găsit drogat la intrarea în serviciu. Ce consumase agentul

Incident rușinos pentru reprezentanții legii din România. Un polițist de la Rutieră a fost găsit drogat la intrarea în serviciu. Ce consumase agentul și care este reacția oficială a instituției pe care o reprezintă.

Cel care trebuia să îi verifice pe șoferi, în trafic, a fost prins drogat la intrarea în serviciu

Miercuri, 18 august, un polițist rutier a fost găsit drogat la intrarea în tură. Potrivit jurnaliștilor de la ziarulincomod.ro, un agent de la Poliția Rutieră Prahova a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină Bărbatul ar fi trebuit să îi verifice pe șoferii de pe DN1 și era angajat la Biroul Drumuri Naționale și Europene.

Informația a fost apoi confirmată de Biroul de Presă al IPJ Prahova:

„La data de 18 august a.c., în urma efectuării unor activități de verificare a polițiștilor, pentru unul dintre aceștia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv. Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către BCCO Ploiești, în vederea continuării verificărilor, conform competenței”, se precizează în răspunsul IPJ Prahova.

Un poliţist de la Rutieră, găsit drogat la intrarea în serviciu

Numărul șoferilor prinși drogați la volan este în creștere

Un nou fenomen îngrijorător a fost descoperit de polițiști, în ultimele săptămâni. Într-o singură zi, șapte șoferi care conduceau sub influența drogurilor au fost depistați pe Valea Prahovei.

Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 21 de ani, venea tocmai din Covasna. În urma testării cu  aparatul DrugTest, a fost depistat pozitiv pentru amfetamina şi metamfetamină, astfel că a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţă psihoactivă din organism.

La mai puțin de jumătate de oră mai târziu, același echipaj a oprit un alt șofer, un tânăr de 23 de ani din Ploiești. În cazul lui, aparatul DrugTest a arătat că avea în organism cocaină şi ketamină. Câteva ore mai târziu, pe aceeași stradă a fost oprit la control un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Blejeşti, judeţul Teleorman. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaina, THC și metamfetamină.

A urmat un bărbat din Săcele, în vârstă de 31 de ani, depistat pozitiv pentru cocaină, THC, amfetamină, metamfetamină. Alte trei cazuri de şoferi aflaţi sub influenţa drogurilor au fost constatate în cursul dimineţii de luni.

În toate cazurile se efectuează cercetări pentru săvârşirea săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal. Aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru o perioada de unu până la cinci ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...