Un pilot de curse celebru a ajuns în stare gravă la spital. Românul are arsuri serioase pe corp, cum s-a produs accidentul

Mihnea Tălău 05.01.2023, 20:55
Un pilot de curse celebru a ajuns în stare gravă la spital. Românul are arsuri serioase pe corp, cum s-a produs accidentul

Pilotul de curse botoșănean Andy Drob a ajuns în stare gravă la spital după ce o butelie i-a explodat în față. Nefericitul incident a avut loc în cursul zilei de joi, la domiciliul acestuia situat într-un apartament din municipiului Botoșani.

Explozia buteliei i-a produs arsuri pe 60% din suprafața corpului

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani manevra o butelie de voiaj. El sr fi mers în cursul dimineții să o încarce iar când a ajuns acasă a vrut să vadă dacă este funcțională. Alături de el s-ar fi aflat și copilul în vârstă de opt ani care a fost, din fericire, chemat într-o cameră alăturată de către mama sa, scrie botoseneanul.ro.

La puțin timp după plecarea copilului butelia ar fi explodat producându-i bărbatului arsuri grave pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

Bărbatul a fost operat, dar starea sa continuă să rămână una gravă

Imediat după deflagrație, soția a sunat la numărul de urgență 112 și la locuința familiei a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă care l-a preluat și condus la spital. Bărbatul a fost operat și în prezent se află pe secția de reanimare, starea sa fiind una destul de gravă.

„Arsurile s-au produs prin flacără, a încercat o butelie de voiaj. Are arsuri de gradul II și III la nivelul toracelui, abdomen, membre superioare și inferioare”, a declarat medicul Monica Adăscăliței din cadrul UPU Botoșani.

Datorită stării grave în care se găsește pilotul, medicii botoșăneni au încercat transferul său la o unitate spitalicească din București sau Iași însă nu au existat locuri disponibile pe secțiile de terapie intensivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...