Un patron din Liga 1 pune degetul pe rana fotbalului românesc. ”Suntem jos de tot pentru că ne lipsește școala”

Andrei Cezar 09.11.2021, 15:08
Un patron din Liga 1 pune degetul pe rana fotbalului românesc. ”Suntem jos de tot pentru că ne lipsește școala”

Unul dintre patronii din Liga 1 face o radiografie dură fotablului românesc. Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botșani, a comentat nivelul la care se află în momentul de față jucătorii români și a făcut o afirmație care ar trebui să dea de gândit inclusiv factorilor decidenți de la nivel politic. Iftime consideră că fotbalul se află atât de jos din cauza lipsei educației.

Concluzie amară a lui Valeriu Ifitme, privind fotbalul românesc: ”Suntem jos de tot pentru că ne lipsește școala”

România urmează să susțină cel mai important test pentru a mai spera la o calificare la Campionatul Mondial ce se va desfășura vara viitoare în Qatar. Tricolorii vor înfrunta, joi, Islanda, un meci la capătul căruia vor putea rămâne pe poziția a doua în clasamentul Grupei J, loc ce duce la barajul pentru CM 2022. Urmând ca duminică, 14 noiembrie, România să dea piept cu prima reprezentativă a Liechtensteinului.

Într-o analiză ”tăioasă”, Valeriu Iftime precizează că de vină pentru nivelul atât de slab în care a ajuns echipa națională ar fi mai mulți factori, printre care patronii echipelor din Liga 1, dar și lispa educației în rândul fotbaliștilor.

Oamenii care formează echipa națională nu mai sunt fotbaliști mari. Acum e greu când te iei la trântă cu Georgia. Vrem mai mult, dar nu putem mai mult. Matematica noastră arată că fotbalul românesc este într-o groapă totală. Fotbalul este aproape un subiect pierdut. Uitați cum se comportă patronii? Uitați cum se descurcă echipele susținute din bani publici?

Am sentimentul că fotbalul este atât de jos încât nu mai știu ce să spun. E complicat pentru că ne lipsește școala. Responsabilitatea majoră este să creăm caractere, oameni educați”, a declarat Iftime la Ora Exactă în Sport de la Pro X.

Un patron din Liga 1 pune degetul pe rana fotbalului romanesc. ”Suntem jos de tot pentru ca ne lipseste scoala”
Un patron din Liga 1 pune degetul pe rana fotbalului romanesc. ”Suntem jos de tot pentru ca ne lipseste scoala”

Iftime: ”Dacă nu ai BAC-ul, nu vii la echipa națională”

Finanțatorul celor de la FC Botoșani este un cunoscut militant pentru un fotbal în care jucătorii să aibă măcar diploma de Bacalaureat. În acest sens, el l-a criticat în repetate rânduri pe fostul său jucător, Olimpiu Moruțan, pentru faptul că nu a trecut ”examenul maturității” și tot el a propus ca fotbaliștii fără diplomă de BAC să nu mai fie convocație la prima reprezentativă.

Dacă nu au terminat BAC-ul, aș face precum cu certificatul verde. Nu ai BAC-ul luat, nu vii la echipa națională. Școala nu e ceva întâmplător, toți oamenii mari au școală, doar la noi nu prea au”, a declarat Valeriu Iftime, conform sursei citate.

România mai are de disputat două partide în Grupa J din preliminariile Campionatului Mondial. Prima și cea mai importantă va fi joi, 11 noiembrie, împotriva Islandei, pe stadionul Ghencea. Ulterior, tricolorii vor face deplasarea în Liechtenstein pentru meciul de duminică.

Urmăriți Impact.ro și pe