Un parașutist militar și-a pierdut viața la baza de la Boboc. Acesta s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu

Andra Daoud 25.05.2022, 16:38
Un parașutist militar și-a pierdut viața la baza de la Boboc. Acesta s-a prăbuşit în timpul unui exerciţiu

Un parașutist militar și-a pierdut viața, în timpul unui exercițiu la baza militară Boboc din Buzău. Este al doilea incident de acest fel în doar câteva zile. Tragedia de la Buzău s-a petrecut în urma unui salt eșuat cu parașuta, după ce ieri un accident asemănător a avut loc în județul Mureș.

Exercițiu militar cu final tragic la baza de la Boboc

Miercuri, în jurul orei 14:00, în timpul executării manevrelor de aterizare, Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea a ratat aterizarea, a transmis Ministerul Apărării Naționale. Medicii sosiți la fața locului au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, constatând decesul.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea făcea parte din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, iar miercuri a participat la un exercițiu militar care s-a încheiat tragic. El a murit în urma exercițiului de parașutare pe Aerodromul de la Boboc, iar din primele informații se pare că nu i s-ar fi deschis niciuna dintre cele două parașute pe care le avea.

„O veste tristă pentru Armata României. Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul unei postări pe Facebook.

 

Parchetul Militar a deschis o anchetă

Ancheta urmează să stabilească în ce circumstanțe s-a produs tragedia. MApN a mai transmis că s-a format o comisie internă de investigare care încearcă să afle cauza decesului. Căpitanul care a murit astăzi avea 38 de ani, era căsătorit și avea un copil. El activa în cadrul Ministerului Apărării din 2007 și avea la activ 67 de salturi cu parașuta.

„Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.

Urmăriți Impact.ro și pe