Un oraș din România s-a autoizolat. Au limitat deja accesul persoanelor din afara localității

Redacția IMPACT 03.04.2020, 13:09
Un oraș din România s-a autoizolat. Au limitat deja accesul persoanelor din afara localității

Un oraș din România s-a autoizolat, decizia fiind una deja pusă în aplicare. Autoritățile au „sigilat” accesul altor persoane, din afara localității, pentru a putea reduce posibilele cazuri de îmbolnăvire.

Un oraș din România s-a autoizolat. Ce se întâmplă cu persoanele din afara localității

Accesul persoanelor din afara localității a fost deja limitat în Gura Humorului. În orașul din zona Bucovinei și localizat în județul Suceava, au fost luate măsuri foarte stricte. Totodată, autoritățile încearcă din răsputeri să limiteze răspândirea cazurilor de bolnavi confirmați cu noul virus.

Un oraș din România s-a autoizolat. Ce se întâmplă cu persoanele din afara localității
Orașul Gura Humorului, din județul Suceava, a intrat în autoizolare, pe perioada crizei sanitare

De frica acestei crize sanitare din județul Suceava, autoritățile au decis să facă tot posibilul să limiteze accesul altora, în comunitatea lor. Mai mult, până în momentul de față nu a fost declarată bolnavă de coronavirus nicio persoană din Gura Humorului. Totuși, apropierea atât de mare de municipiul Suceava, și localitățile deja închise, i-au speriat foarte tare pe cetățeni.

Autoritățile locale au pus în practică deja un plan prin care le limitează accesul în Gura Humorului, persoanelor venite din afara orașului. Polițiștii au fost mutați la toate intrările și ieșirile din localitate, unde efectuează controale foarte drastice. De aceea, decizia de autoizolare a acestui oraș din România a fost una care să ducă la diminuarea accesului în localitate. De asemenea, există și patrule de poliție care stau doar la punctele de acces ale localității sucevene.

„Din evidenţele noastre, 70% din persoanele identificate cu declaraţii în timpul zilei erau din alte părţi. Încă nu aveam azi de dimineaţă nicio situaţie de infectare cu COVID-19 şi încercam, în limitele legii şi în conformitate cu prerogativele pe care le avem, să luăm măsuri pentru sănătatea publică a oraşului”, a susținut primarul Marius Ursaciuc, din Gura Humorului, potrivit celor de la Digi24.

Primarul din Gura Humorului a mai anunțat că au fost închise inclusiv și drumurile secundare, cele pe care de obicei circulau oamenii veniți din satele din apropiere. Și respectivele puncte de acces, circulate de cetățeni cu căruțe, au fost blocate de autorități, prin filtre de poliție.

Urmăriți Impact.ro și pe