Un oficial de la Kiev crede că o invazie a Rusiei în Ucraina ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial: „Este un scenariu posibil”

Beatrice Dumitru 16.12.2021, 18:28
Un oficial de la Kiev crede că o invazie a Rusiei în Ucraina ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial: „Este un scenariu posibil”

Statele Unite au tras un semnal de alarmă asupra faptului că Rusia ar putea invada Ucraina în ianuarie 2022. La summitul de la Bruxelles, președintele Volodimir Zelenski a cerut liderilor UE să sancționeze Moscova înainte de explodarea oricărui conflict, in timp ce un oficial de la Kiev spune că invazia rusă ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

”Luăm în considerare și începutul unui Al Treilea Război Mondial”

Rusia amenință Ucraina, iar potrvit unor informații furnizate de serviciile secrete americane Moscova ar avea în vedere o ofensivă militară la începutul anului viitor. De câteva săptămâni, se vorbeşte tot mai mult despre această invazie a Rusiei, care este pregătită să arunce în luptă aproape 200.000 de soldați.

O invazie a Rusiei în Ucraina ar putea duce la izbucnirea unui conflict în Europa, ceea ce ar putea declanșa chiar și al Al Treilea Război Mondial, a avertizat Yuliia Laputina, fost ofițer de top în Serviciul de Securitate al SBU. Ea a mai afirmat că acțiunile militare viitoare ale președintelui Vladimir Putin nu se vor limita doar la granițele Ucrainei.

 Un oficial de la Kiev crede că o invazie a Rusiei ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial: „Este un scenariu posibil”
Rusia vrea să atace Ucraina.

Dacă Rusia va invada Ucraina, știți, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia? Ei încearcă să provoace o tensiuni în Balcani. Dar luăm în considerare și declanșarea unui al Treilea Război Mondial, deoarece din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil”, a declarat Yuliia Laputina, ministrul veteranilor din guvernul de la Kiev, într-un interviu pentru Sky News.

UE discută despre sancțiuni împotriva Rusiei

Pe măsură ce tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina cresc, Laputina a afirmat că țara ei este pregătită să se apere dacă Moscova lansează un atac. De asemenea, Kievul beneficiază și de ajutorul Occidentului, iar Uniunea Europeană se consultă cu SUA și Marea Britanie despre impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei, dacă va invada Ucraina.

Aflat la summitul de la Bruxelles, unde a discutat cu lidriii europeni și membrii Parteneriatului Estic, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că UE ar trebuie să sancționeze Moscova înainte de a avea loc orice conflict.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...