Ucraina se teme de Rusia și cere UE să se implice înainte de escaladarea oricărui conflict

Beatrice Dumitru 16.12.2021, 14:11
Ucraina se teme de Rusia și cere UE să se implice înainte de escaladarea oricărui conflict

Oficialii și experții occidentali se tem că Rusia decide să invadeze Ucraina, iar acest lucru s-ar putea întâmpla foarte repede. Acesta este avertismentul ministrului de Externe de la Kiev. Președintele Volodimir Zelenski cere și el Uniunii Europene să sanționeze Rusia înanite de o invazie rusă.

Ucraina cere sancțiuni împotriva Rusiei cât mai repede

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află la summitul de Bruxelles, unde a discutat cu liderii europeni și membrii Parteneriatului Estic, Ucraina, Georgia, Moldova, Armenia și Azerbaidjan, despre o posibilă invaziei a Rusiei.

Acesta susține că UE ar trebuie să sancționeze Moscova înainte de a avea loc orice conflict. În ultimele două luni, au crescut îngrijorările cu privire la faptul că Rusia intenționează să lanseze o acțiune militară împotriva Ucrainei.

Ucraina se teme de Rusia și cere UE să aplice sancțiuni înainte de escaladarea oricărui conflict
Rusia ar putea invada Ucraina.

Am reușit să le explic colegilor noștri europeni că pentru noi este important să se aplice sancțiuni înainte de începerea oricărui conflict, nu după începerea oricărui conflict”, a declarat Volodimir Zelenski, preluat de Euronews.

Acum se așteaptă ca UE să ofere asigurări de sprijin împotriva oricărei agresiuni rusești, ca urmare a „destabilizarii continue” a țărilor estici ale Europei. Înainte de summit, au avut loc o serie de întâlniri bilaterale, în principal cu președintele ucrainean, în timp ce trupele ruse continuau să se adune la granița cu Ucraina.

Avertismentul ministrului de Externe din Ucraina

De asemenea, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, avertizează cu privire la intenția Rusia de a invada țara sa și susține că acest lucru s-ar putea întâmpla foarte repede. Vladimir Putin a negat că Moscova se pregătește să invadeze Ucraina și a spus că Rusia este liberă să mute trupele pe propriul teritoriu.

Putin nu a decis, încă, dacă va recurge la o operațiune militară. Dar dacă decide să facă acest lucru, totul se va întâmpla într-o clipă”, a spus Dmitro Kuleba, potrivit CNBC.

Uniunea Europeană este foarte îngrijorată de poziția agresivă a Rusiei față de Ucraina și a avertizat Moscova că va plăti un „preț mare” dacă va invada această țară. Între 95.000 și 100.000 de militari ruși se află de-a lungul graniței cu Ucraina, potrivit estimărilor serviciilor de informații americane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...