Un nume greu pleacă din TVR. Avea salariu 41.000 de lei pe lună

Andra Daoud 14.02.2022, 15:47
Un nume greu pleacă din TVR. Avea salariu 41.000 de lei pe lună

Un nume important părăsește televiziunea publică, după cinci ani în care a realizat una dintre cele mai urmărite emisiuni de tip talk show. Anunțul a fost făcut chiar de către moderator, prin intermediul paginii sale de Facebook. Prezentatorul a fost în scandal în ultimele luni cu conducerea TVR, după ce emisiunea sa fusese mutată din prime-time și chiar a dat în judecată postul public, însă a pierdut.

Un nume greu pleacă din TVR

După cinci ani în care a realizat emisiunea „România9”, Ionuț Cristache anunță că se desparte de TVR. Moderatorul a dat vestea pe Facebook, însă nu a dat prea multe detalii cu privire la motivul plecării, nici în ceea ce privește planurile de viitor.

După 5 ani, colaborarea mea cu Televiziunea Publică a ajuns la final! Vă mulțumesc pentru mesajele, telefoanele, întrebările, toate câte au venit în această perioadă! Nu o să fiu patetic, nu o să încep să înșir cifre, ediții, momente, să mă autoelogiez sau să-mi fac autocritica! Ce a fost ați văzut!

Despre ce nu s-a vazut, poate altădată! Rămân cu satisfacția construirii unui brand, #România9, poate cea mai sinceră, și, de ceva timp, cu siguranță cea mai curajosă emisiune de dezbatere! Nu am construit-o singur ci împreună cu o mână de oameni cărora le mulțumesc! Dar, în special, vă mulțumesc dumneavoastră! O emisiune fără public nu are misiune și voi ați fost numeroși indiferent de oră, format sau context! Nu știu ce va fi, nu știu ce urmează, vă țin la curent! Mă înclin!”, a scris Ionuț Cristache pe Facebook.

Un nume greu pleacă din TVR. Avea salariu 41.000 de lei pe lună
Ionuț Cristache părăsește TVR, postul unde avea un salariu de 41.000 de lei pe lună

Jurnalistul încasa 41.000 de lei pe lună de la TVR

Ionuț Cristache încasa de la TVR un salariu de aproximativ 41.000 de lei pe lună. Emisiunea pe care a realizat-o timp de cinci ani s-a difuzat inițial în prime-time, de la ora 21:00, însă după schimbarea conducerii postului public de televiziune, talk show-ul a fost mutat la ora 17:00.

Decizia l-a nemulțumit la vremea respectivă pe Cristache, care a dat în judecată postul de televiziune, însă a pierdut procesul. Judecătoria Sectorului 1 a decis, la vremea respectivă, că ora difuzării emisiunii nu este prevăzută în contract și a respins cererea pe fond, ca fiind neîntemeiată. Decizia primei instanțe a fost menținută și de către Tribunalul București, acolo unde jurnalistul a făcut apel.

Înainte de a realizat emisiunea „România9” la TVR, Ionuț Cristache a lucrat timp de opt ani la Antena 3. A fost mai întâi reporter, după care a avut propria emisiune. „CaN România” se difuza săptămânal, vineri seara, de la ora 23.30.

Urmăriți Impact.ro și pe