Un nou record în valul patru: 93.000 de oameni vaccinați cu prima doză. Câți români sunt imunizați cu schema completă

Nicu Stan 25.10.2021, 20:19
Un nou record în valul patru: 93.000 de oameni vaccinați cu prima doză. Câți români sunt imunizați cu schema completă

Mai bine de 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva coronavirus în ultimele 24 de ore, record în valul patru al pandemiei. Astfel, numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă se apropie de șase milioane în țara noastră, informează CNCAV.

Nou record în ceea ce privește vaccinarea în România. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Peste 93.000 de români s-au vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva virusului ucigaș în ultimele 24 de ore, fiind un record absolut în valul patru al pandemiei. De asemenea, numărul total al persoanelor vaccinate cu schema completă se apropie de șase milioane în țara noastră, informează CNCAV.

Aproape jumătate din totalul celor 93.049 de vaccinuri administrate ca primă doză luni au fost Johnson&Johnson, care necesită o singură doză. În plus, în ultimele 24 de ore au fost administrate 47.542 de doze de Pfizer, 44.328 Johnson&Johnson, 1.148 Moderna și doar 31 AstraZeneca.

Valeriu Gheorghita a anuntat ca rata de vaccinare a ajuns la 40%
Valeriu Gheorghita a anuntat ca rata de vaccinare a ajuns la 40%

Câte reacții adverse au fost raportate în 24 de ore

În afară de acestea, au mai fost administrate 9.861 de seruri reprezentând doza a doua și 25.038 reprezentând doza a treia. În total, în ultimele 24 de ore au fost vaccinați 127.948 de români.

În privința reacțiilor adverse, au fost raportate 62 de cazuri în ultimele 24 de ore. Nu în ultimul rând, numărul persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă la nivel național a ajuns la 5.974.134.

Maratoane de vaccinare, la fiecare sfârșit de săptămână

De altfel, autoritățile au anunțat că în fiecare săptămână, în Capitală vor fi organizate maratoane ale vaccinării.

Astfel, toate universităţile de medicină din ţară şi direcţiile de sănătate din marile oraşe sunt îndemnate să organizeze astfel de evenimente care să asigure la final de săptămână o creştere a capacităţii de vaccinare.

Rata de vaccinare a ajuns la 40%

”Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de 70% persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, rata de acoperire vaccinală este de 40% la populaţia adultă, de peste 18 ani. Pentru că în aceste zile oamenii au arătat o dorinţă în creştere pentru vaccinare, UMF Carol Davila, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică vor organiza, în fiecare săptămână, un maraton de vaccinare în Capitală. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare”, a afirmat Gheorghiţă, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Biblioteca Naţională, unul din cele şase centre din Capitală ale ”Maratonului vaccinării pentru viaţă”.

În plus, Valeriu Gheorghiţă a menţionat că, în ultimele săptămâni, în țara noastră, au fost deschise progresiv noi centre, noi cabinete de vaccinare, numărul acestora urmând să se mărească.

Urmăriți Impact.ro și pe