Preoţii din România nu au voie să vorbească despre vaccinare. Patriarhul Daniel a spus clar. “Vor fi sancţiuni”

Stan Filon, Ionuț Vieru 24.10.2021, 18:20
Preoţii din România nu au voie să vorbească despre vaccinare. Patriarhul Daniel a spus clar. “Vor fi sancţiuni”

Patriarhul Daniel a trimis o circulară internă tuturor preoților din România, legat de vaccinare și de pandemia de coronavirus. Acesta îi amenință pe preoții din toată țara cu sancțiuni, dacă nu se vor conforma deciziilor luate la Patriarhie.

Patriarhul Daniel le interzice preoților să mai vorbească despre vaccinare

Așadar, preoții din România nu au voie să vorbească la sluje despre vaccinare și despre pandemia de coronavirus. În caz contrar vor fi sancționați de Sfântul Sinod. Preafericitul Daniel a trimis o scrisoare ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române în care le solicită acestora să se abțină pur și simplu de la comentarii privind vaccinarea împotriva Covid-19. Patriarhul Daniel a fost deranjat de luările de poziție ale unor preoți care au criticat campania de vaccinare, precum a fost cea a episcopului de Giurgiu, Ambrozie, care a susținut că vaccinurile anti-Covid ar fi expirate, scrie G4Media.ro.

”Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, în special în contextul extinderii pandemiei, unii clerici s-au exprimat public asupra unor chestiuni de interes național, mai ales cu opinii pro sau contra vaccinării, nerespectând astfel prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la disciplina comunicării în BOR.

Patriarhul Daniel le interzice preotilor sa mai vorbeasca despre vaccinare
Patriarhul Daniel le interzice preotilor sa mai vorbeasca despre vaccinare

”A folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România”

Mai mult chiar, unii ierarhi și-au exprimat public puncte de vedere personale în mod unilateral, fără nici o consultare cu mitropolitul lor sau cu Patriarhul. Recent o astfel de atitudine a avut-o preasfințitul părinte Ambrozie, episcopul Giurgiului, care a folosit predica din cadrul Sfintei Liturgii pentru a critica virulent autoritățile publice din România, în special pe președintele României.

Luările de poziție individuale privind relațiile Stat-Biserică la nivel național nu respectă prevederile statutare și hotărârile sinodale referitoare la responsabilitatea și disciplina comunicării în Biserica Ortodoxă, generând deja atât reacții în presă, care au adus un deficit de imagine Bisericii, cât și petiții și plângeri ale cetățenilor înregistrate la Cancelaria Sfântului Sinod. În caz contrar, vor fi sancționați pentru neascultare și indisciplină, conform Sfintelor Canoane și prevederilor statutare și regulamentare”, a amenințat Patriarhul Daniel.

Urmăriți Impact.ro și pe