Un milionar român a început să sprijine financiar Rapidul. Copiii săi sunt legitimați la club

Andrei Cezar, Ozana Mazilu 26.08.2021, 12:09

Un celebru milionar român a început să sprijine financiar echipa Rapid. Este vorba de Dan Șucu, omul de afaceri de al cărui nume este legat brandul Mobexpert. Șucu a vrut să se implice în trecut și la Viitorul, însă nu a reușit să se înțeleagă cu Gică Hagi.

Rapidul beneficiază de un nou sprijin financiar. Dan Șucu a hotărât să investească în clubul giuleștean

Dan Șucu (58 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, cu o avere estimată la 120-125 de milioane de euro. El este cel care a dezvoltat brandul Mobexpert, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă din România. Dan Șucu are însă și o altă pasiune: fotbalul.

Omul de afaceri și-a manifestat dorința, în urmă cu mai bine de un an, de a investi la Viitorul lui Gică Hagi, actuală Farul Constanța. În cele din urmă cei doi nu au ajuns la un acord. Dan Șucu a continuat să spere că visul său de a investi în fotbal va deveni realitate. Iar între timp s-a împlinit. El a ajuns să se implice financiar la unul dintre cele mai importante cluburi din Liga 1, Rapid.

Finanțatorul giuleștenilor, Victor Angelescu a dezvăluit că Șucu sponsorizează centrul de copii și juniori ai Rapidului.

”Dânsul a cumpărat baza pe care o aveam noi închiriată de la Coresi. El doreşte să cumpere mai multe baze din Bucureşti aflate în paragină şi să le transforme în centre de copii şi juniori, în special pentru fotbalul de masă.

Colaborăm cu el. El e şi sponsor la copii şi juniori, avem contract şi suntem în chirie la firma lui. Mi-a şi zis că pe el nu îl interesează echipa mare, e interesat doar de copii şi juniori.

Ambii lui copii erau la o echipă de juniori, Viitorul Noua Generaţie parcă. În momentul în care el a cumpărat baza, echipa asta şi Rapid s-au comasat. Deci, copii lui sunt legitimaţi la Rapid de o săptămână.

Dar nu cred că ăsta e mobilul investiţiei lui. Putea să îi ducă foarte bine la Hagi, la FCSB, la alte şcoli”, a declarat Victor Angelescu la GSP Live.

Un milionar roman a inceput sa sprijine financiar Rapidul. Copii sai sunt legitimati la club
Un milionar roman a inceput sa sprijine financiar Rapidul. Copii sai sunt legitimati la club

Dan Șucu a dorit să finanțeze Viitorul Constanța

Dan Șucu își dorește să investească în dezvoltarea copiilor pasionați de fotbal, iar acesta a fost și motivul pentru care a vrut să își aducă aportul financiar la proiectul lui Gică Hagi de la Constanța. Înainte de pandemie, Dan Şucu şi-ar fi dorit să investească la Viitorul alături de alţi doi milionari români, Iulian Stanciu (acţionar le eMAG) şi Florin Talpeş (acţionar la BitDefender).

”Eram toţi trei. Era o chestiune şi de un minim patriotism economic. Eram trei firme de oarecare succes material din România care voiam să ajutăm o alta firmă româneacă de succes să facă un pas suplimentar.

Hagi este un simbol uşor de identificat în toată lumea. Dacă am fi putut să ajutăm, ne-ar fi plăcut ca noi o firmă românească să ajutăm o altă firmă românească. Cam aşa era gândită numai că din punctul nostru de vedere nu a ieşit în totalitate”, a povestit atunci Dan Şucu.

Urmăriți Impact.ro și pe