Gheorghe Hagi, suspendat de Federație. Motivul pentru care oamenii lui Burleanu au luat decizia

Andrei Cezar 12.08.2021, 10:20
Gheorghe Hagi, suspendat de Federație. Motivul pentru care oamenii lui Burleanu au luat decizia

Finalul meciului dintre Farul și Sepsi (1-0) a oferit momente tensionate. Ambii antrenori, atât Gheorghe Hagi, cât și Leo Grozavu au fost trimiși în tribune de ”centralul” Adrian Cojocaru. Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal nu a trecut cu vederea  incidentele. Cei doi tehnicieni au fost suspendați și amendați. De asemenea, clubul gazdă nu a fost nici el iertat pentru scandările xenofobe.

Gică Hagi, suspendat în urma incidentelor de la Farul-Sepsi

Farul a câștigat luni partida contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0. Meciul însă nu a fost lipsită de incidente. În câteva rânduri, pe parcursul celor 90 de minute, s-au auzit scandări xenofobe din galeria constănțenilor.

Tensiunea din tribune s-a transmis și la firul ierbii. La finalul partidei, Gică Hagi și Leo Grozavu au fost trimiși în tribune de arbitru. Antrenorul covăsnenilor s-a certat cu arbitrul de rezervă, iar Hagi cu unul din membrii staff-ului oaspeților și astfel cei doi tehnicieni au văzut ultimele minute ale meciului din tribune. Totul a pornit de la un posibil penalty cerut de oaspeți.

Imediat după fluierul de final, directorul general al lui Sepsi Attila Hadnagy a spus, în contextul scandărilor xenofobe, că se gândește serios să retragă echipa din campionat.

Cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. Îi felicităm pentru fani, dar să-și susțină echipa, nu să ne dea pe noi afară din țară! Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm!

Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata! Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe! Nimeni nu o să spună asta pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe, România. Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România.”, a spus Hadnagy.

În replică, președintele Farului, Gică Popescu, a declarat că sunt regretabile scandările galeriei ”marinarilor”, însă îl acuză pe președintele covăsnenilor că declarațiile sale ar avea un alt substrat.

Gheorghe Hagi, suspendat de Federatie. Motivul pentru care oamenii lui Burleanu au luat decizia
Gheorghe Hagi, suspendat de Federatie. Motivul pentru care oamenii lui Burleanu au luat decizia

”Gata cu copilăriile astea!”

„Când pierzi două meciuri la rând, e normal să îți dorești să abați atenția de la rezultatele echipei. Dar gata cu copilăriile astea! Suntem la fotbal, deci să ne comportăm bărbătește! Vă spun ceva și sunt absolut sigur de acest lucru.

Dacă ar fi câștigat meciul, și ar fi putut să o facă fiindcă au avut ocazii!, atunci cu siguranță nu i-ar mai fi deranjat scandările. Absolut deloc nu i-ar fi deranjat. Așa însă, au fost foarte afectați și au cedat presiunii a 500 de oameni. E ușor să dai vina pe altcineva, dar o echipă de cupele europene ar fi trebuit să se comporte altfel.”, a spus Popescu pentru gsp.ro.

Incidentele din dimpul meciului nu au rămas fără urmări. Comisia de Disciplină a FRF a împărțit amenzi și i-a suspendat pe cei doi antrenori. Clubul Farul Constanța a fost amendat cu 10.500 de lei pentru scandările xenofobe al suporterilor. Gică Hagi și Leo Grozavu au fost suspendați câte două etapă și amendați cu 360 de lei, respectiv 4.500 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe