Un medic român, stabilit în Belgia, trage un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele românești: „Toate colcăie de germeni rezistenţi şi ar trebui dărâmate din temelie”

Elena Avramescu 23.11.2021, 12:27
Un medic român, stabilit în Belgia, trage un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele românești: „Toate colcăie de germeni rezistenţi şi ar trebui dărâmate din temelie”

Este vorba despre dr. Ana Cichirea, un tânăr medic român stabilit în Belgia, care a decis să tragă un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele din România, spunând că sunt niște bombe cu ceas, susţinând că numărul infecţiilor nosocomiale este ascuns.

Un medic român trage un semnal de alarmă asupra bacteriilor din spitalele românești

Medicul a spus că aceste infecţii nosocomiale se găsesc în toate spitalele de stat din România, fără nici cea mai mică excepție. În plus, toți aceşti agenţi patogeni prezenţi sunt foarte greu de controlat și omoară pacienţii, fără milă, într-un mod extrem de rapid.

Sindromul nepăsării…De SARS-CoV 2 românului nu-i este frică. De Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Klebsiella, Enterococul, Proteus mirabilis, ar trebui să-i fie. Aceştia sunt doar o parte din germenii foarte agresivi care vă aşteaptă, FĂRĂ EXCEPŢIE, în toate spitalele de stat din România şi care sunt responsabili de infecţiile nosocomiale (infecţii dobândite pe perioada spitalizării). Aceşti agenţi patogeni prezenţi în cantităţi uriaşe în spitale şi extrem de greu de controlat, omoară pacienţii, fără milă, extrem de rapid (vezi Colectiv), a scris medicul Ana Cichirea, pe pagina sa de Facebook.

Medicul chiar a citat un raport al Centrului European al Bolilor Transmisibile, anual, conform căruia, în jur de trei milioane de persoane din Uniunea Europeană se îmbolnăvesc cu o infecţie asociată îngrijirilor medicale, iar aproximativ 50.000 de persoane mor anual din această cauză.

Un medic roman trage un semnal de alarma asupra bacteriilor din spitalele romanesti
Spital Romania

Se pare că în 2018, spitalele din România au raportat o medie de 2,65% pentru infecţii asociate îngrijirilor spitaliceşti, ținând cont că în Germania procentul ajungea spre 4%, iar media UE este la 5,5%. În plus, ţările cu cele mai mari raportări sunt Grecia, Portugalia, Italia, Finlanda şi Cipru, toate înregistrând un procent de peste 8%.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Doar nu vă imaginaţi că situaţia este atât de roz în ţara carpato-danubiano-pontică. Spitalele româneşti sunt foarte vechi, adevărate bombe cu ceas. Protocoalele de sterilizare si dezinfecţie nu sunt respectate din cauza corupţiei (vezi scandalul Hexi Pharma), iar numărul real de îmbolnăviri cauzate de infecţiile nosocomiale NU ESTE RAPORTAT de către spitale.

Mizeria se ascunde sub preş. De ce? Pentru că dacă s-ar raporta realitatea s-ar prăbuşi la propriu tot sistemul sanitar românesc. Toate spitalele colcăie de germeni rezistenţi şi toate ar trebui dărâmate din temelie. Rezultatul? Operaţia reuşită, pacientul mort! VINOVAŢI? Întotdeauna medicul sau cel decedat, după cum trebuie să iasă bine, statistic vorbind, raportul final, a mai spus dr. Cichirea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...